search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:22
MENU CLOSE

Νικολακόπουλος για εκλογικό αποτέλεσμα ΣΥΡΙΖΑ: Προσεγγίζει και μπορεί να ξεπεράσει τις 150.000 η προσέλευση στην κάλπη του προέδρου

15.05.2022 21:14
nikolakopoulos

Ικανοποίηση για την εκλογική διαδικασία εξέφρασε σε δήλωσή του ο Ηλίας Νικολακόπουλος πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) κάνοντας τις πρώτες ανακοινώσεις για τη συμμετοχή, μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Εκτίμησε ειδικότερα ότι η συμμετοχή στην κάλπη του προέδρου «προσεγγίζει και μπορεί να υπερβεί τις 150.000».

Πιο αναλυτικά ο Ηλίας Nικολακόπουλος σημείωσε τα εξής:

«Η ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε στις 21:00, μπορεί να συνεχιστεί μόνο στα τμήματα που υπάρχουν ουρές με ανθρώπους που περιμένουν να ψηφίσουν».

Στη δήλωσή του τονίζει ότι «η συμμετοχή στην εκλογή προέδρου που ήταν ένα βασικό πολιτικό διακύβευμα διεξήχθη πάρα πολύ καλά» αλλά «δεν μπορούμε να δώσουμε ακόμη τον ακριβή αριθμό γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε χειρόγραφη καταγραφή».

Εκτίμησε ότι το νούμερο της συμμετοχής στην προεδρική «προσεγγίζει μπορεί και να υπερβεί τις 150.000», ενώ σε 1 με 1,5 ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης η ΚΕΦΕ θα είναι σε θέση να δώσει το ακριβές αποτέλεσμα με λευκά και άκυρα.

Για τα αποτελέσματα της Κεντρικής Επιτροπής, διευκρίνισε θα χρειαστεί πιθανόν μέχρι αύριο το απόγευμα, γιατί «η καταμέτρηση σταυρών προτίμησης είναι μια μακρόσυρτη διαδικασία».

«Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι» σημείωσε, προσθέτοντας πως «αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπήρξαν προβλήματα αλλά αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία έστω κι αν προκάλεσαν καθυστερήσεις».

Τέλος, ανέφερε πως τα αποτελέσματα για το Καταστατικό έχουν ολοκληρωθεί αλλά θα ανακοινωθούν αύριο, καθώς όπως είπε το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας «δε νομίζω ότι αφορά το ευρύ κοινό».

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής: «Θα πει «όχι» στην Τουρκία η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων» (Video)

Τζανακόπουλος: Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αναγεννιέται

Βαρουφάκης στο Συνέδριο του ΜέΡΑ25: «Η φωνή μας, είναι φωνή της μετριοπάθειας, αλλά και ρήξης με την ολιγαρχία»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42