search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:35
MENU CLOSE

Καιρός: Παραμένει άστατος και την Τρίτη – Βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά

16.05.2022 18:03
kairos_new

Την Τρίτη ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας και στα ορεινά της Κρήτης, ενώ η ημέρα θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις.

Οι νεφώσεις θα πυκνώσουν το μεσημέρι δίνοντας βροχές ή όμβρους, σποραδικές καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στον ορεινό άξονα της Πίνδου και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 31, στην Ήπειρο από 10 έως 30, στη Θεσσαλία από 10 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 28, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 29 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα με εντάσεις 3-5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν, με πιθανότητα να εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά του νομού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης

Έλενα Ράπτη: Η σοκολατένια τούρτα για τα γενέθλιά της – Πόσα κεράκια έσβησε

Μουτσινάς για Καπουτζίδη: «Κουράγιο, θα τα καταφέρουμε. Στη Μόσχα αδερφές μου»

Ρωσία: Σε Game of thrones έχει μετατραπεί το Κρεμλίνο – Τα σενάρια πραξικοπήματος (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:34