search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:42
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο ΔΝΤ για οικονομική στήριξη στρέφεται ο Ζελένσκι

16.05.2022 19:03
zelenski-new

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πως συζήτησε με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα για την ανάγκη οικονομικής υποστήριξης της ουκρανικής οικονομίας.

«Το ΔΝΤ είναι ένας σημαντικός εταίρος μας. Προσβλέπουμε σε περαιτέρω εποικοδομητική συνεργασία για τη διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας της Ουκρανίας», τόνισε ο Ζελένσκι με ανάρτηση στο twitter.

Οβίδα έπληξε εγκαταστάσεις όπου φυλάσσονταν ποσότητες νιτρικού αμμωνίου στο Χάρκοβο

Μια αποθήκη στην οποία φυλάσσονταν ποσότητες νιτρικού αμμωνίου χτυπήθηκε από ρωσικό πλήγμα στην περιοχή του Χαρκόβου, στη βορειοανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Η έκρηξη στην περιφέρεια του Χαρκόβου δεν συνιστά απειλή για τον πληθυσμό» διαβεβαίωσε στη σελίδα του στο Telegram ο κυβερνήτης της γειτονικής επαρχίας του Ντονέτσκ. Η ανάρτηση συνοδευόταν από μια φωτογραφία που έδειχνε ένα εντυπωσιακό πορτοκαλί νέφος να υψώνεται πάνω από χωράφια.

«Μια ρωσική οβίδα έπληξε μια αποθήκη στην περιοχή του Χαρκόβου όπου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρχε νιτρικό αμμώνιο», διευκρίνισε ο κυβερνήτης. «Το νέφος μπορεί να είναι τρομακτικό, όμως δεν υπάρχει λόγος πανικού», πρόσθεσε.

Το νιτρικό αμμώνιο, μια ουσία στην οποία οφείλονταν οι καταστροφικές εκρήξεις που ισοπέδωσαν το λιμάνι της Βηρυτού τον Αύγουστο του 2020, χρησιμοποιείται κυρίως ως αζωτούχο λίπασμα αλλά και για την παρασκευή εκρηκτικών.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι οι δυνάμεις της απώθησαν τους Ρώσους στρατιώτες στην περιοχή του Χαρκόβου και ανέκτησαν τον έλεγχο ενός τμήματος της μεθορίου με τη Ρωσία.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Τέλος εποχής για τα McDonald’s – Αποχωρούν οριστικά μετά από 32 χρόνια

Τζέισον Μομόα: Ζήτησε συγγνώμη για τις φωτογραφίες που τράβηξε στην Καπέλα Σιστίνα (Video)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκεχειρία στο Azovstal για την απομάκρυνση των τραυματισμένων Ουκρανών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:42