search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:06
MENU CLOSE

Ζαχάροβα: Η προσπάθεια της Φινλανδίας και της Σουηδίας να καταργήσουν την ουδετερότητα δίνει στη Ρωσία ελευθερία κινήσεων

17.05.2022 22:06
zaxarova-235-new
© Russian foreign Ministry press service/TASS

Υπό την πίεση της Ουάσιγκτον, οι κινήσεις της Φινλανδίας και της Σουηδίας να αντιστρέψουν τις θέσεις τους κατά της ένταξης σε στρατιωτικές συμμαχίες δίνουν στη Ρωσία ελευθερία κινήσεων, δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Τα βήματα που γίνονται υπό την πίεση της Ουάσιγκτον από τη Φινλανδία και τη Σουηδία -όχι στην πραγματικότητα από τον λαό τους, αλλά μάλλον από τις πολιτικές δυνάμεις τους- δίνουν στη Ρωσία ελευθερία κινήσεων», είπε.

«Η Ουάσιγκτον μας απελευθέρωσε τα ασκώντας πίεση για να κάνει τις δύο χώρες, οι οποίες για πολλές δεκαετίες παρέμειναν στρατιωτικά αδέσμευτες, να αντιστρέψουν τη στρατηγική τους πορεία», είπε.

Οι συζητήσεις για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ εντάθηκαν στις αρχές Απριλίου. Βασικά μέλη της συμμαχίας υποστήριξαν την ιδέα και η πλειοψηφία των Φινλανδών κοινοβουλευτικών μελών δήλωσε ότι θα ευνοούσε την ένταξη στο στρατιωτικό μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. 

Στις 15 Μαΐου, ο Φινλανδός πρόεδρος Sauli Niinisto ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα υποβάλει αίτηση για ένταξη στη βορειοατλαντική συμμαχία. Η κυβέρνηση της Σουηδίας υποστήριξε την προσπάθεια της Στοκχόλμης να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ στις 16 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης:

Κομισιόν: Το προσχέδιο για την εξοικονόμηση ενέργειας και την απεξάρτηση από τη Ρωσία

Βρετανία: Βουλευτής των Συντηρητικών συνελήφθη ως ύποπτος για βιασμό – Πώς αντέδρασε το κόμμα του Μπόρις Τζόνσον

Μαριούπολη: Ρώσοι αξιωματούχοι θα ανακρίνουν τους ουκρανούς στρατιωτικούς που παραδόθηκαν στο Azovstal

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:05