search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:51
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανοικοδόμηση των «απελευθερωμένων» περιοχών υπόσχεται η Μόσχα

18.05.2022 20:43
melitopol-23-new

Η Ρωσία θα χρηματοδοτήσει την ανοικοδόμηση των ουκρανικών εδαφών που περιήλθαν στον έλεγχό της και θα επισκευάσει τους δρόμους που συνδέουν αυτές τις περιοχές με τη Ρωσία, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Marat Khusnullin σύμφωνα με το Ria Novosti.

Ο Ρώσος αξιωματούχος υποσχέθηκε να βάλει τάξη σε όλους τους δρόμους που συνδέουν τα «απελευθερωμένα» εδάφη με τη Ρωσία. Διευκρίνισε ότι η αποκατάστασή τους θα γίνει στο πλαίσιο του εθνικού έργου «Ασφαλείς Ποιοτικοί Δρόμοι».

Αξιολόγησε επίσης το μέλλον του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορόζιε, του μεγαλύτερου στην Ευρώπη σε χωρητικότητα, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι έτοιμος να προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια και τη Ρωσία αλλά και την Ουκρανία εάν η τελευταία πληρώνει για αυτό. Σημειώνεται ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει ή «απελευθερώσει», όπως λένε οι Ρώσοι, το εργοστάσιο της Ζαπορόζιε.

Σύμφωνα με τον Khusnullin, οι κάτοικοι της περιοχής θα αρχίσουν να λαμβάνουν συντάξεις και μισθούς σε ρούβλια αυτόν τον μήνα. Έτσι, το ρωσικό νόμισμα θα αντικαταστήσει σταδιακά το ουκρανικό Γρίβνα.

Ο Khusnullin σημείωσε επίσης τις δυνατότητες της περιοχής στην παραγωγή οικοδομικών υλικών και πρότεινε τη συμμετοχή του μέγιστου αριθμού επιχειρήσεων στην περιοχή για την αποκατάσταση των «απελευθερωμένων» περιοχών, συμπεριλαμβανομένων των «Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ».

Σε αυτές τις περιοχές έχουν δημιουργηθεί πολιτικοστρατιωτικές διοικήσεις, έχουν αρχίσει οι εκπομπές ρωσικών τηλεοπτικών καναλιών και ραδιοφώνου και οι εμπορικοί διάδρομοι με την Κριμαία αποκαθίστανται, σύμφωνα με τη Μόσχα.

Διαβάστε επίσης:

Στα «χακί» η ΕΕ: Σχέδιο για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ

Όπλα λέιζερ τελευταίας γενιάς χρησιμοποιεί η Ρωσία στην Ουκρανία (Video)

Ερντογάν: Θέτει 10 όρους για να εγκρίνει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:49