search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:29
MENU CLOSE

Χολή Θεοδωράκη για Σαμαρά – Η μπηχτή για την Πολιτική Άνοιξη (Video)

19.05.2022 11:01
samars thodorakis new

Πληρωμένη απάντηση έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με αφορμή σχόλιο του τελευταίου κατά τη διάρκεια ομιλίας στο συνέδριο της ΝΔ.

«Νομίζω ότι τον κ. Σαμαρά πρέπει να τον προβληματίσει το γεγονός ότι ένας κόσμος στην ευρύτερη κεντροδεξιά έχει ως σημείο αναφοράς το “Ποτάμι”, αλλά δεν θα βρεις πολλούς που να έχουν σαν σημείο αναφοράς την “Πολιτική Άνοιξη”, το κόμμα που αυτός ίδρυσε», σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Στο Κέντρο», όπου και έδωσε συνέντευξη.

Σημειώνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε σκωπτικά ότι το κόμμα δεν μπορεί να γίνει «Ποτάμι».

«Δεν πρόκειται να γίνουμε Ποτάμι. Ανοιχτή αγκαλιά σε όλους ναι, αλλά να ξέρουμε τι εκφράζουν οι ιδέες μας. Κεντροδεξιά χωρίς δεξιά δεν υπάρχει και στα δεξιά δεν χωράει η Ακροδεξιά. Το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής εμείς το παραπέμψαμε στη δικαιοσύνη και σήμερα είναι στη φυλακή», είχε πει ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε επίσης πως «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σαμαράς αναφέρεται στο “Ποτάμι”», ενώ τόνισε ότι «υπάρχουν πολλοί λαϊκιστές της Δεξιάς και της Αριστεράς που θυμούνται και επιτίθενται στο “Ποτάμι.

«Ο κ. Καμμένος, όταν έβριζε το “Ποτάμι”, είχε ένα γερό χειροκρότημα από ένα μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαϊκισμός εχθρεύεται το “Ποτάμι”, αλλά νομίζω ότι το αποτύπωμα που αφήνει ένα κόμμα στην κοινωνία, δεν είναι αυτό που θα προτιμήσουν οι λαϊκιστές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι ήταν η Πολιτική Άνοιξη

Σημειώνεται ότι η Πολιτική Άνοιξη (ΠΟΛ.ΑΝ.) ήταν ένα ελληνικό πολιτικό κόμμα, που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1993 από τον Αντώνη Σαμαρά.

Το κόμμα συγκροτήθηκε αφότου ο Αντώνης Σαμαράς αποχώρησε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας όταν αποπέμφθηκε από υπουργός Εξωτερικών. Εμπνευστής του ονόματος του κόμματος ήταν ο Οδυσσέας Ελύτης.

 Η Πολιτική Άνοιξη αναδείχθηκε τρίτη σε μέγεθος κοινοβουλευτική δύναμη με ποσοστό 4,88% στις εθνικές εκλογές του 1993, κερδίζοντας δέκα έδρες στο Κοινοβούλιο.

Στις ευρωεκλογές εκλογές το 1994 για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε 8,70% και δύο έδρες.

Η πτώση των εκλογικών ποσοστών άρχισε στις εθνικές εκλογές του 1996, όταν έλαβε 2,94%.

Η Πολιτική Άνοιξη δεν συμμετείχε στις εκλογές του 2000 και στις εκλογές του 2004 υποστήριξε δημόσια τη Νέα Δημοκρατία ενώ το 2004 ανακοινώθηκε η οριστική αναστολή της λειτουργίας του κόμματος. Πριν από τις ευρωεκλογές του 2004, ο Σαμαράς και αρκετά στελέχη του κόμματος επέστρεψαν στη Νέα Δημοκρατία

Διαβάστε επίσης

Μαξίμου: Χαμόγελα και αισιοδοξία για τις επόμενες δημοσκοπήσεις – Βλέπουν αύξηση της διαφοράς 

Άρης Πορτοσάλτε: Έγραψε την αυτοβιογραφία του Στέφανου Μάνου – «Μία συνέντευξη χωρίς τέλος»

Κι άλλη φόρα πήρε ο Πολάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:28