search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:12
MENU CLOSE

Μαξίμου: Χαμόγελα και αισιοδοξία για τις επόμενες δημοσκοπήσεις – Βλέπουν αύξηση της διαφοράς 

19.05.2022 07:59
kyriakos new

Το διήμερο του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον δεν έχει καταγραφεί ακόμη στις δημοσκοπήσεις. 

Σύμφωνα όμως με τις πρώτες κυβερνητικές εκτιμήσεις αναμένεται να συγκεντρώσει ένα σημαντικό ποσοστό από θετικές γνώμες. Στην κυβέρνηση αισιοδοξούν πως μετά και την ανακοίνωση του τελευταίου πακέτου μέτρων για τους λογαριασμούς του ρεύματος η εικόνα θα αλλάξει. 

Γνωρίζουν πως τα μέτρα θα αρχίσουν να φαίνονται στις τσέπες των πολιτών από τον Ιούνιο. Σημειώνουν επίσης ότι από τον Ιούλιο θα ανασταλεί στο μεγαλύτερο μέρος της η ρήτρα αναπροσαρμογής. Ακριβώς μετά τον Ιούλιο πιστεύουν πως η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ θα επανέρχεται σταθερά αν και με αργούς αριθμούς στο διψήφιο ποσοστό.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού. Η δημοφιλία του είναι ψηλά, η επίσκεψη στις ΗΠΑ αλλά και τα γενναία μέτρα θα έχουν θετικό πολιτικό αντίκτυπο για την κυβέρνηση», σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι. 

Στην κυβέρνηση θεωρούν – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – ότι θα αποφασιστεί η έξοδος της Ελλάδας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας στα τέλη Αυγούστου. Με αυτόν τον τρόπο η χώρα θα μπορεί να προσβλέπει σε νέες αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει από τους οίκους αξιολόγησης, με ορίζοντα την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας το 2023. 

Διαβάστε επίσης

Άρης Πορτοσάλτε: Έγραψε την αυτοβιογραφία του Στέφανου Μάνου – «Μία συνέντευξη χωρίς τέλος»

Κι άλλη φόρα πήρε ο Πολάκης

Τι έγραψαν στα social media Αμερικανοί πολιτικοί για την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03