search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 20:13
MENU CLOSE

Γαλλία: Ποια είναι η Ελληνίδα που ανέλαβε πόστο στην κυβέρνηση Μακρόν

20.05.2022 21:02
zacharopoulou – neo

Ελληνικό «χρώμα» είχαν οι ανακοινώσεις της γαλλικής προεδρίας για τη νέα κυβέρνηση της χώρας καθώς η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου είναι η πρώτη Ελληνίδα που αναλαμβάνει πόστο στη γαλλική κυβέρνηση.

Πρόκειται για την ως σήμερα ευρωβουλευτή με το κόμμα του Μακρόν, Κορίνθια και ιατρό γυναικολόγο, η οποία ανέλαβε τα θέματα Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, προσαρτημένη στην υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών.

Στην πολιτική της καριέρα έχει διατελέσει και ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης.

Εκτός από την συμμετοχή της σε κοινοβουλευτικές επιτροπές, είναι μέλος της αντιπροσωπείας του ΕΚ στην Κοινή Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΑΚΕ-ΕΕ.

Έχει πλούσιο βιογραφικό σε σχέση με τη δράση της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς είναι μέλος της αντιπροσωπείας του Κοινοβουλίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ίσης Εκπροσώπησης ΑΚΕ-ΕΕ.

Επιπλέον, είναι μέλος της ομάδας ευρωβουλευτών κατά του καρκίνου, στη διακομματική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον καρκίνο, στη διακομματική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα δικαιώματα των LGBT αλλά και μέλος της διακομματικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Αναπηρία και στη διακομματική ομάδα για την ευημερία και τη διατήρηση των ζώων. Το 2022, εντάχθηκε στην Ειδική Επιτροπή για την πανδημία COVID-19.

The EU — Africa Strategy must bring a new narrative and build a strong inclusive partnership | by Renew Europe | Medium

Από τον Απρίλιο του 2021, η Ζαχαροπούλου συμπροεδρεύει στο Συμβούλιο Μετόχων της COVAX, μαζί με τον Φερνάντο Ρουίζ Γκόμεζ. Υπό αυτή την ιδιότητα, ήταν μέλος της αντιπροσωπείας που συνόδευε τον Εμανουέλ Μακρόν στην επίσημη επίσκεψή του στη Ρουάντα και τη Νότια Αφρική τον Μάιο του 2021.

Τον Νοέμβριο του 2021, το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικύρωσε την πρόταση του Ζοζέπ Μπορέλ και διόρισε τη Ζαχαροπούλου ως το κεντρικό πρόσωπο για την ενίσχυση του συντονισμού μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και την επιτάχυνση των προσπαθειών για την κοινή χρήση των δόσεων εμβολίων COVID-19, ειδικά στην Αφρική.

Τον Δεκέμβριο, συνόδευσε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και τον Υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών της Γαλλίας Jean-Yves Le Drian σε επίσημα ταξίδια στη Σενεγάλη.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Η νέα κυβέρνηση Μακρόν πριν τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές

Ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ παραιτείται από τη Rosneft

Το αντίο της NASA στον Βαγγέλη Παπαθανασίου – «Ad astra Vangelis» (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 20:10