search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:29
MENU CLOSE

Πυρά ΚΚΕ για το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2230
19/05/2022
20.05.2022 06:00
koutsoumpas_new

Ακόμα πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας στους ΝΑΤΟϊκούς πολεμικούς σχεδιασμούς βλέπει το ΚΚΕ αποτιμώντας το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ενώ ο «Ριζοσπάστης» στο χθεσινό πρωτοσέλιδό του κάνει λόγο για «ανιστόρητο ξέπλυμα της ευρωατλαντικής πολιτικής και διαπιστευτήρια σημαιοφόρου στον ευρωατλαντικό σχεδιασμό» όσον αφορά την ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.

Μπορεί Μητσοτάκης και Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο να μίλησαν για «την καλύτερη στιγμή στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις», όμως κατά τον Περισσό τη στιγμή αυτή θα την πληρώσει ακριβά ο ελληνικός λαός «με βαθύτερη εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια, με μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια, με νέα κούρσα ΝΑΤΟϊκών εξοπλισμών και με νέους μεγάλους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».

Στους κερδισμένους από την εμπλοκή αυτή και την περαιτέρω «σύσφιξη» των ελληνοαμερικανικών σχέσεων το ΚΚΕ «μετρά» τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που περιμένουν να επωφεληθούν από το «μοίρασμα της λείας» του πολέμου στην Ουκρανία και τους εφοπλιστές που θα μεταφέρουν το αμερικανικό φυσικό αέριο.

Όσο για την προστασία έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, το ΚΚΕ σταθερά προειδοποιεί για τον αντίθετο κίνδυνο, αυτόν της προώθησης της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, λαμβάνοντας υπόψη το «παζάρι» ΗΠΑ – Τουρκίας και την επιδίωξη των πρώτων για ενίσχυση της ΝΑΤΟϊκής συνοχής στη νοτιοανατολική πτέρυγα της ευρωατλαντικής συμμαχίας.

Το σαββατοκύριακο ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας πραγματοποίησε περιοδεία στην ανατολική Μακεδονία – Θράκη όπου μίλησε σε Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη, με κεντρική αιχμή τους κινδύνους που αναδεικνύονται για τη χώρα αλλά και ειδικά για την περιοχή από τη μετατροπή της σε στρατιωτική πύλη του ΝΑΤΟ και ενεργειακή πύλη αμερικανικού ενδιαφέροντος.

Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε πως το ΚΚΕ έγκαιρα, πολύ πριν από τον πόλεμο, προειδοποίησε για το ότι «η αξιοποίηση της περιοχής της Αλεξανδρούπολης είναι κρίσιμης σημασίας, λόγω της γειτνίασής της με την περιοχή του Εύξεινου Πόντου και ό,τι σημαίνει αυτό για την περιοχή της Κριμαίας και της Ουκρανίας» και πως σήμερα οι κάτοικοι γνωρίζουν πολύ καλά τη συστηματική χρήση του λιμανιού αλλά και του αεροδρομίου «για τη μεταφορά αμερικανοΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών δυνάμεων και εξοπλισμού, με προορισμό τη συνοριακή γραμμή της Ρωσίας».

Κλείνοντας την ομιλία του απεύθυνε προσκλητήριο συστράτευσης με το ΚΚΕ, επισημαίνοντας τις στρατηγικές διαφορές του από τα άλλα κόμματα στο θέμα της μετατροπής της χώρας και της περιοχής σε «αμερικαΝΑΤΟϊκό ορμητήριο». «Ήρθε η ώρα πολλοί από εσάς να σκεφτείτε με ποιους πρέπει να πάτε και ποιους πρέπει να αφήσετε» είπε χαρακτηριστικά. «Μη σας παγιδεύουν οι καβγάδες και οι αντεγκλήσεις τους» σημείωσε και πρόσθεσε: «στο στόχο μετατροπής της Αλεξανδρούπολης σε στρατιωτικό, ενεργειακό κόμβο, όλοι τους, κυβέρνηση της Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συγκλίνουν, μεγαλώνοντας ουσιαστικά τους κινδύνους για εσάς και τα παιδιά σας».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυριαρχία Τσίπρα και οι στόχοι της επόμενης μέρας

Επιστροφή στη σκληρή πραγματικότητα

Μου-Λου, δηλαδή μαρξιστής – λιμπιντιστής – Με αφορμή τα δύο χρόνια από τον θάνατο του Περικλή Κοροβέση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:25