search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:20
MENU CLOSE

Τηλεθέαση: Το απόλυτο για «Σασμό» και «Γη της Ελιάς»

25.05.2022 13:11
gi_tis_elias_new

Ισχυροί μαγνήτες τηλεθέασης, για Alpha και Mega, είναι- και τεκμηριωμένα- οι παραγωγές μυθοπλασίας των 21.00.

Δεν είναι τυχαίο ότι πάνω από τους μισούς που βρίσκονται απέναντι από τις τηλεοράσεις τους από τις 21.00 κι έπειτα προτιμούν είτε το «Σασμό» είτε τη «Γη της ελιάς».

Η σειρά του Alpha είχε το περασμένο επταήμερο, σύμφωνα με τη Nielsen, «πέντε στα πέντε» και αντιστοίχως «τέσσερα στα τέσσερα» εκείνη του Mega.

Κάθε ένα από τα συνολικά εννέα επεισόδια των δύο σίριαλ που βγήκαν στον αέρα μεταξύ 16 και 22 του μήνα πέτυχε διψήφιο ποσοστό τηλεθέασης και ο αριθμός τηλεθεατών που παρακολούθησε δεν «έπεσε» κάτω από το 1,1 εκατ. άτομα, τη φορά.

Την δεκάδα συμπλήρωσε το έκτακτο δελτίο του Mega από το οποίο μεταδόθηκαν οι κοινές δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έπειτα από την συνάντηση που είχαν στο Λευκό Οίκο στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στις ΗΠΑ.

Ανάλογη εικόνα παρατηρείται στις θέσεις 11 εως 20 του προηγούμενου επταήμερου με τις περισσότερες να είναι κατειλημμένες από τα επεισόδια της σειράς «Άγριες μέλισσες» και του ριάλιτι «Survivor».

Γίνεται αντιληπτό από την παρατήρηση του Top 20 ότι τις βραδινές ώρες παρατηρείται μεγαλύτερη συγκέντρωση τηλεθεατών μπροστά στις τηλεόρασης και για τούτο, από τις 21.00 κι έπειτα ο «πόλεμος» της τηλεθέασης φθάνει στο σημείο κορύφωσης του και μοιάζει να είναι υπόθεση για τέσσερα, πέντε το πολύ προγράμματα.

Ωστόσο δεν περνά απαρατήρητη και η παρουσία της νέας πρότασης «Ψέματα» του Alpha. Με θέμα βγαλμένο από την πραγματικότητα, η οποία  συχνά τροφοδοτεί την ειδησεογραφία με τραγικά γεγονότα (κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος γυναικών, βιασμοί, γυναικοκτονίες), αλλά με προσεγμένο κείμενο, ερμηνείες, σκηνοθεσία, το δεύτερο επεισόδιο της συγκέντρωσε την προσοχή σχεδόν ίδιο αριθμού τηλεθεατών με εκείνον του πρώτου επεισοδίου.

Το στοιχείο αυτό κάτι σημαίνει, πόσω μάλλον όταν το θέμα που πραγματεύεται η σειρά είναι «καυτό», απαιτεί προσεκτικούς, λεπτούς χειρισμούς και η προχωρημένη ώρα προβολής ακριβώς λόγω του θέματος «δείχνει» ότι μια μερίδα τηλεθεατών ικανοποιεί την επιθυμία του σε τηλεοπτικό προϊόν που διαφέρει από την «ποπ κορν» λογική.

Διαβάστε επίσης:

ΕΣΗΕΑ για Σεμίνα Διγενή: «Να επαναλειτουργήσει αμέσως το κανάλι» – Καταγγέλλει το YouTube για λογοκρισία

Γκάφα ολκής από το BBC: Τα «σκουπίδια» και η δημόσια συγγνώμη στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τους φιλάθλους της (Video)

«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» – Συνεχίζεται για 3η σεζόν στην ΕΡΤ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:15