search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:28
MENU CLOSE

Τι συμβαίνει με την υγεία του Πούτιν; Φήμες, σενάρια και «ευσεβείς πόθοι» (Videos)

31.05.2022 15:25
poutin_new

Οι φήμες καλύπτουν όλη την γκάμα: ο Βλαντίμιρ Πούτιν πάσχει από καρκίνο ή Πάρκινσον, όπως λένε ανεπιβεβαίωτες πηγές.

Ο Ρώσος  ηγέτης έχει επιζήσει απόπειρας ανατροπής του, όπως υποστηρίζουν ορισμένα ταμπλόιντ, κάποιες άλλες πληροφορίες τον θέλουν νεκρό και ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένας σωσίας του.

Με κάθε  θυσία θέλει να «σώσει το τομάρι του», σύμφωνα με την Sun

Το τελευταίο που μαθαίνουμε από την βρετανική Sun είναι ότι ο Πούτιν είναι τόσο εμμονικός με τον πόλεμο ώστε «οδηγεί σε κατάρρευση τον στρατό του για να … σώσει το τομάρι του».

Η Sun επικαλείται απόρρητη ανάλυση για την εξέλιξη των επιχειρήσεων, στην οποία αναφέρεται ότι ο Πούτιν έχει χάσει 30.350 στρατιώτες, αλλά θεωρεί ότι «είναι ένα τίμημα που αξίζει να καταβληθεί» για την νίκη στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με την Sun, η ανάλυση που έχουν υπόψη τους Βρετανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναφέρει ότι οι απώλειες του κόκκινου στρατού ίσως είναι πέραν των ορίων αντοχής της Ρωσίας Η ανάλυση αναφέρει ότι η Ρωσία έχει χάσει επίσης 207 αεροσκάφη διαφόρων τύπων και 174 ελικόπτερα. Και  γι αυτό ο ρωσικός στρατός βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, σύμφωνα με την ίδια ανάλυση.

Φήμες και «ευσεβείς πόθοι»

Την ίδια ώρα συντηρούνται οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του Πούτιν και όπως επισημαίνει ο  βρετανικός Guardian, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, πυκνώνουν και οι κάθε  λογής «πληροφορίες» για την υγεία του Βλαντίμιρ Πούτιν. Μόνο που κάποιες από αυτές  είναι ευσεβείς πόθοι, ή τροφοδοτούν τους συνωμοσιολόγους με διάφορα σενάρια για «θεία δίκη» ή για παλατιανά πραξικοπήματα, με αφορμή τον πόλεμο που εξαπέλυσε το Κρεμλίνο στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ μπήκε στον κόπο να διαψεύσει όλη αυτή την φημολογία, λέγοντας ότι «ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίζεται δημοσίως κάθε  μέρα» και πρόσθεσε: «Μπορείτε να τον δείτε στις οθόνες, να διαβάσετε ή να ακούσετε τις δηλώσεις του. Δεν νομίζω ότι κάποιος υγιής άνθρωπος μπορεί να δει κάποια ασθένεια ή ένδειξη ασθένειας».

Το περασμένο 24ωρο ο Πούτιν μίλησε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ερντογάν και προήδρευσε τηλεδιάσκεψης  του Συμβουλίου Ασφαλείας. Τα μέτρα π ου λαμβάνει προληπτικά για την πανδημία είναι δρακόντεια και στις συναντήσεις με τους συνεργάτες του οι αποστάσεις που τηρούνται είναι μεγάλες- γίνεται λόγος για δεκάδες μέτρα.

Από την «θεία Δίκη» στους συνωμοσιολόγους

Οι Ουκρανοί, που θέλουν να πιστεύουν στη «θεία Δίκη», υποστηρίζουν όλα τα σενάρια που ακούγονται.

Ο επικεφαλής των ουκρανικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών Κίριλο Μπουντάνοφ είπε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Πούτιν είναι βαριά άρρωστος και έχει επιβιώσει απόπειρας πραξικοπήματος, που έγινε από ενόπλους από τον Καύκασο. «Έχει αρκετές σοβαρές ασθένειες, μία από τις οποίες είναι ο καρκίνος. Αλλά δεν είναι να ελπίζουμε ότι θα πεθάνει αύριο», είπε ο Κίριλο Μπουτάνοφ στην Ukrainskaya Pravda. Αντιθέτως, πρόσθεσε, είναι πιο πιθανό να γίνει «αλλαγή ηγεσίας στην Ρωσία» μέσω πραξικοπήματος.

Ένας πρώην σοβιετικός κατάσκοπος ισχυρίστηκε ότι ο Πούτιν έχει Πάρκινσον, ενώ το περιοδικό New Lines Magazine έγραψε πως ένας ολιγάρχης υποστήριξε πως ο Ρώσος πρόεδρος «είναι πολύ άρρωστος με καρκίνο του αίματος». Ουδεμία από αυτές τις πληροφορίες επιβεβαιώνεται.  Εξίσου έωλη είναι και η πληροφορία που δημοσίευσε ο ιστότοπος Proekt ότι ο Πούτιν έχει καρκίνο του θυρεοειδούς.

Οι πιο πολλές φήμες για τον καρκίνο αιτιολογούνται από ταξιδιωτικά έγγραφα που δείχνουν ότι ο ηγέτης του Κρεμλίνου δέχεται τακτικά έναν ογκολόγο και δύο ωτορινολαρυγγολόγους.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε όλες αυτές τις φήμες «αναληθείς και μεθοδευμένες».

Εξάλλου οι φήμες για την υγεία του Βλαντίμιρ Πούτιν δεν είναι κάτι καινούριο. Κυκλοφορούν διάφορα εδώ και δύο δεκαετίες και τροφοδοτούνται σε κάποιο βαθμό από την απόλυτη μυστικότητα που καλύπτει τα θέματα της υγείας του Ρώσου προέδρου.

Αφότου ανέβηκε στην εξουσία ο Πούτιν φρόντισε να χτίσει την εικόνα του καλογυμνασμένου ανθρώπου, σε αντιδιαστολή με την εικόνα του Μπορίς Γέλτσιν, ο οποίος είναι γνωστό πως είχε ιδιαίτερη αγάπη για το ποτό.

Αλλά οι φήμες αναζωπυρώθηκαν μετά την εισβολή στην Ουκρανία, και επανήλθαν στο προσκήνιο καθώς αυτές τις μέρες οποιαδήποτε πληροφορία για την μυστική ζωή του Πούτιν «πουλάει» σε όλα τα ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης

Σύνοδος Κορυφής: Τι αποφάσισαν οι ευρωπαίοι ηγέτες – Το παρασκήνιο και ο πραγματικός νικητής

Θεσσαλονίκη: Με έξοδα Ζέρβα η κηδεία της τρανς γυναίκας που ήταν στα αζήτητα του «Παπαγεωργίου»

Σκληρή απάντηση της Αθήνας στον Τσαβούσογλου: Ανιστόρητες δηλώσεις που δεν εδράζονται πουθενά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:28