search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 05:58
MENU CLOSE

Τουρκία: Σε «σκληρή» γραμμή και τα ΜΜΕ – Να επέμβει το ναυτικό στα νησιά του Αιγαίου (Video)

06.06.2022 10:11
tourkika_mme_new

Ρεπορτάζ και αναφορές που συντηρούν υψηλά την ένταση στο Αιγαίο κάνουν την εμφανισή τους όλο και πιο συχνά τα τελευταία 24ωρα τα τουρκικά ΜΜΕ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τουρκική κρατική τηλεόραση, η οποία με ρεπορτάζ της έβαλε ξεκάθαρα στο «κάδρο» τα ελληνική νησιά του Αιγαίου τονίζοντας ότι «είχαν παραχωρηθεί στην Ιταλία για να επιστραφούν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία».

«Τα νησιά του Αιγαίου περιλαμβάνουν και τα Δωδεκάνησα. Το 1912 παραχωρήθηκαν στην Ιταλία υπό τον όρο της επιστροφής τους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το 1923 επιβλήθηκε να είναι υπό το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης και μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα. Το 2021, η στρατιωτικοποίηση των νησιών επιταχύνθηκε. Αυτή τη φορά η Ελλάδα δεν είναι μόνη. οι ΗΠΑ που είναι η μεγαλύτερη σύμμαχος της Τουρκίας, ξεκίνησε να τοποθετεί οπλικά συστήματα στα νησιά του Αιγαίου. Έτσι δέκα είναι ο αριθμός των βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα», ανέφερε το ρεπορτάζ.

Πολεμική ρητορική χρησιμοποίησε και ο πρώην υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας, Μασούμ Τουρκέρ, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο στούντιο προτρέποντας «το τουρκικό ναυτικό να επέμβει στα ελληνικά νησιά και να κάνει επιχείρηση εκκαθάρισης».

«Σε κάποια από αυτά τα νησιά πρέπει να κάνουμε επιχείρηση εκκαθάρισης. Το Ναυτικό μας πρέπει να κάνει μια ενέργεια σε εκείνα τα νησιά του Αιγαίου που θα σταματήσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αν χρειαστεί και πόλεμος για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας στη συνθήκη στη Λωζάνη», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν αυτό που λέει σημαίνει πόλεμος.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Έδωσαν το ΟΚ για την μεταφορά πετρελαίου από τη Βενεζουέλα στην Ευρώπη

Νιγηρία: Μακελειό σε καθολική εκκλησία – Ένοπλοι σκότωσαν δεκάδες πιστούς εν ώρα λειτουργίας

ΕΕ: Σε απομόνωση ο Μπορέλ – Διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34