search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:11
MENU CLOSE

Τζάστιν Μπίμπερ: Παρέλυσε το πρόσωπό του – Τι είναι το σπάνιο σύνδρομο Ramsay Hunt (Video)

11.06.2022 11:14
biber

Με ένα σοκαριστικό βίντεο στο Instagram ο Τζάστιν Μπίμπερ αποκάλυψε ότι το πρόσωπό του παραλύει από το σύνδρομο Ramsay Hunt.

«Γεια σε όλους, Justin εδώ, ήθελα να σας ενημερώσω παιδιά για το τι συμβαίνει. Προφανώς μπορείτε να δείτε το πρόσωπό μου. Έχω αυτό το σύνδρομο που ονομάζεται σύνδρομο Ramsay Hunt και είναι από αυτόν τον ιό που επιτίθεται στα νεύρα στο αυτί μου και στα νεύρα του προσώπου μου και έχει κάνει το πρόσωπό μου να παραλύει», ανακοίνωσε ο τραγουδιστής.

«Όπως βλέπετε, αυτή η μεριά δεν κουνιέται. Το ρουθούνι μου δεν κουνιέται, το μάτι μου το ίδιο, δεν μπορώ να χαμογελάσω», πρόσθεσε, δείχνοντας τη μεριά του προσώπου του.

«Είναι αρκετά σοβαρό, το σώμα μου μού λέει να ηρεμήσω», επισήμανε, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν να ακυρώσει την παγκόσμια περιοδεία του «Justice World Tour».

«Σας αγαπώ, ελπίζω να με καταλαβαίνετε. Ήδη κάνω ασκήσεις για το πρόσωπο για να επανέλθω», κατέληξε ο Τζάστιν Μπίμπερ.

Τι είναι το σύνδρομο Ramsay Hunt

Πρόκειται για μια σπάνια νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από παράλυση προσώπου.

Για τον προσδιορισμό αυτής της παθολογίας χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικά ονόματα στην ιατρική βιβλιογραφία. Το σύνδρομο Ramsay Hunt (WRS) είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να δηλώσει το σύνολο των συμπτωμάτων που εμφανίζονται ως ακολουθία της συμμετοχής του προσωπικού νεύρου.

Σε μία από τις κλινικές εκθέσεις του, ο γιατρός James Ramsay Hunt, το 1907, παρουσίασε μια υπόθεση που χαρακτηρίζεται από παράλυση του προσωπικού και ερπητική βλάβες στο κανάλι του αυτιού.

Αυτή η παθολογία μπορεί επίσης να ονομάζεται ωτικός έρπης ζωστήρας και θεωρείται πολυνευροπάθεια που προκαλείται από ιό νευροτροφίου.

Σύμφωνα με την κλινική Mayo, το σύνδρομο Ramsay Hunt «εμφανίζεται όταν μια εστία έρπητα ζωστήρα επηρεάζει το νεύρο του προσώπου κοντά σε ένα από τα αυτιά. Εκτός από το επώδυνο εξάνθημα από έρπητα ζωστήρα, το σύνδρομο Ramsay Hunt μπορεί να προκαλέσει παράλυση του προσώπου και απώλεια ακοής στο προσβεβλημένο αυτί».

Διαβάστε επίσης:

Τάκης Παπαματθαίου για Πέτρο Φιλιππίδη: «Αν αποδειχθεί ότι είναι αθώος φυσικά και θα ξανασυνεργαζόμουν μαζί του» (Video)

Ο Αντώνης Ρέμος είχε αποχωρήσει από συναυλία για τα λουλούδια: «Φιλάκια πολλά, καλό βράδυ»

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Τα συγκινητικά λόγια στον γιο της που έδωσε Πανελλήνιες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:10