search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:09
MENU CLOSE

Στα κινητά από Ιούλιο η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης

14.06.2022 12:22
kinitotilefono

Εκτός από το… τέλος του ΑΜΚΑ, σε λίγες ημέρες τα διπλώματα οδήγησης και οι αστυνομικές ταυτότητες θα υπάρχουν ψηφιακά στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, σημείωσε ότι από τον Ιούλιο θα είναι διαθέσιμα στα smartphones τα διπλώματα οδήγησης και οι ταυτότητες, σε μια πρώτη εκδοχή τους.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι «ήδη είχαμε κάνει έναν πιλότο σε σχέση με την ταυτότητα από τα περασμένα Χριστούγεννα σε σχέση με τον Covid, εκεί όπου είχαμε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορούσε κάποιος να προσθέσει και την ταυτότητά του. Τώρα η ταυτότητα θα αποκτήσει κανονική μορφή κι εντός της χώρας θα μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί με την ταυτότητά του και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό του».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τις 16 Μαρτίου 2021 οι πολίτες μπορούν να δηλώνουν την απώλεια της αστυνομικής τους ταυτότητας μέσω του gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Στοιχεία πολίτη και ταυτοποιητικά έγγραφα».

Τελικός στόχος είναι διαδικασίες όπως η έκδοση διπλώματος ή ενός οχήματος και η επανέκδοση ενός εγγράφου λόγω απώλειας να γίνεται ψηφιακά, γρήγορα και απλά.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ – Έρχεται ο Ενιαίος Αριθμός του Πολίτη

Power Pass: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα – Πώς θα πάρετε την επιδότηση ρεύματος

Κατρακύλα για το Bitcoin: Έπεσε κάτω και από τα 21.000 δολάρια – Μετρούν απώλειες τα κρυπτονομίσματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:09