search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:56
MENU CLOSE

Ελβετία: Bλάβη στους υπολογιστές παρέλυσε την αεροπορική κίνηση σε Ζυρίχη και Γενεύη

15.06.2022 09:02
geneve_airport_new

Τεχνικό πρόβλημα στους υπολογιστές της υπηρεσίας ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας προκάλεσε σήμερα αναστολή των αποπροσγειώσεων σε αρκετά ελβετικά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Γενεύης και της Ζυρίχης.

Δεν είναι σαφές πόση ώρα θα χρειαστεί για να λυθεί το πρόβλημα.

«Λόγω μείζονος βλάβης των υπολογιστών της Skyguide, δεν θα είναι εφικτές προσγειώσεις ούτε απογειώσεις σήμερα το πρωί στη Γενεύη» ως τουλάχιστον τις 08:00(τοπική ώρα· 09:00 ώρα Ελλάδας)», ανέφερε η εταιρεία η οποία διαχειρίζεται το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης μέσω Twitter.

Ο φορέας δεν έδωσε καμία εξήγηση για τη φύση ή τα αίτια της βλάβης, αναφέροντας μόνο πως «το κλείσιμο του εναερίου χώρου θα ισχύσει μέχρι νεοτέρας» και ότι «λυπάται για το περιστατικό και τις συνέπειες για τους πελάτες, τους εταίρους και τους επιβάτες των αεροδρομίων της Γενεύης και της Ζυρίχης» και «εργάζεται εντατικά για να βρει λύση».

Το αεροδρόμιο της Ζυρίχης ανέφερε πως αναμένει η κίνηση των αεροσκαφών να ξαναρχίσει «πριν από το μεσημέρι» (13:00 ώρα Ελλάδας) και διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες τσεκ-ιν λειτουργούν κανονικά. Το αεροδρόμιο της Γενεύης ανέφερε πως η κίνηση δεν ξαναρχίσει πριν από τις 11:00 (12:00 ώρα Ελλάδας) το νωρίτερο.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Ζυρίχης διαβεβαίωσε ότι ο αεροπορικός κόμβος της χώρας των Άλπεων παραμένει ανοικτό, παρά τη βλάβη.

Κατά το πρακτορείο ειδήσεων ATS-Keystone, οι διεθνείς πτήσεις προς την Ελβετία εξετράπησαν κυρίως προς το αεροδρόμιο του Μιλάνου, στη βόρεια Ιταλία. Ενώ σύμφωνα με τον ιστότοπο του αεροδρομίου της Ζυρίχης, η πτήση UA134 της United Airlines εξετράπη στη Φραγκφούρτη, στη δυτική Γερμανία, ενώ η πτήση SQ346 της Singapore Airlines στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Στη Ζυρίχη βρίσκεται το κυριότερο αεροδρόμιο της Ελβετίας. Υποδέχθηκε 10,2 εκατ. επιβάτες –που είτε είχαν προορισμό τη χώρα, ή διέρχονταν από αυτή– το 2021.

Διαβάστε επίσης:

Διάστημα: Ενδείξεις νερού στην επιφάνεια της Σελήνης!

Ωμός τουρκικός εκβιασμός στο ΝΑΤΟ με την πλάτη του Στόλτενμπεργκ

Με κρατικό χρήμα η διάσωση της Gazprom Germania

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:52