search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 06:19
MENU CLOSE

Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Κλείνει ο 12ετής κύκλος ταλαιπωρίας – Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται πλέον ως ειδική περίπτωση

15.06.2022 20:00
mitsotakis-sev-1-new

«Πάρα το γεγονός ότι έχουμε το μεγαλύτερο χρέος στην ευρωζώνη είμαστε συγκριτικά σε καλύτερη θέση από ότι άλλες χώρες του νότου, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συζήτηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλο στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Όπως εξήγησε, αυτό συμβαίνει «γιατί έχουμε χαμηλές ανάγκες αποπληρωμής χρέους, γιατί φροντίσαμε τα τελευταία χρόνια να δανειστούμε και να ενισχύσουμε το μαξιλάρι ρευστότητας το οποίο έχουμε και γιατί η εικόνα της χώρας και αυτό που αποκαλούμε brand Ελλάδα έχει αλλάξει σημαντικά προς το καλύτερο και αυτό αποτυπώνεται και στις αγορές χρήματος και στις αγορές κεφαλαίων και στις αναβαθμίσεις από τους επενδυτικούς οίκους και φυσικά έχει αντανάκλαση και στην επιχειρηματικότητα και στις επιχειρήσεις και στην άνεση με την οποία οι επιχειρήσεις προχωρούν και υλοποιούν επενδυτικά σχέδια».

Το ρίσκο «Ελλάδα» έχει σημαντικά μειωθεί και αυτό είναι που σε αυτή την πολύ δύσκολη περιπέτεια μας κάνει να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με μια συγκρατημένη αισιοδοξία” πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η οικονομία της Ελλάδας έχει ακόμα αντοχές, ενώ χαρακτήρισε επιβεβλημένες αλλά και κοινωνικά δίκαιες τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ελάφρυνση του βάρους στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να τρέξει η κυβέρνηση ακόμα πιο γρήγορα γιατί οι καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολοι. «Μπορεί να είμαστε ικανοποιημένη από την απόδοσή μας αλλά δεν μένουμε στάσιμοι» είπε και σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται πλέον ως ειδική περίπτωση. «Αναγνωρίζεται πλέον ότι ο 12ετής κύκλος ταλαιπωρίας κλείνει» πρόσθεσε.

«Πετύχαμε πολλά χωρίς να είναι εύκολο και χρειάστηκε σκληρή δουλειά. Πολλές φορές δεν αντιλαμβανόμασταν ούτε εμείς πόσο πίσω είμασταν, αλλά αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε άλματα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση για την ενεργειακή κρίση και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στόχος της νέας παρέμβασης από τις αρχές Ιουλίου, η οποία είναι πιο δομική στην αγορά ενέργειας, είναι να υπάρξει προβλεψιμότητα στο μέσο κόστος ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

«Οι στοχευμένες παρεμβάσεις είναι επιβεβλημένες αλλά και κοινωνικά δίκαιες» είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε στα καύσιμα και τις ανακοινώσεις που αναμένονται την επόμενη εβδομάδα. «Στη βενζίνη δεν θα είναι η παρέμβαση οριζόντια ως προς τη μείωση του φόρου. Θα κινηθούμε πιο ενισχυμένα στη λογική που ακολουθήσαμε, η οποία δεν επιβραβεύει οριζόντια αυτούς που έχουν τη δυνατότητα σήμερα να ανταποκριθούν στις αυξήσεις των τιμών».

Διαβάστε επίσης:

Ηλιόπουλος: Ο Μητσοτάκης με το ένα χέρι αδειάζει τις τσέπες των πολιτών στα βενζινάδικα και με το άλλο επιστρέφει ψίχουλα

Μητσοτάκης: Σχεδόν 500 εκατ. ευρώ οι επιχορηγήσεις σε 42 μικρά νησιά – Η συνάντηση με τους δημάρχους (Photos)

Βουλή: Μπουρλότο από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού – Ζήτησε να μην εγκριθεί η επιλογή Γεωργιάδη για αντιπρόεδρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19