search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:02
MENU CLOSE

Νέο ελληνοτουρκικό επεισόδιο στο ΝΑΤΟ: Και στον προκλητικό Σοϊλού απάντησαν οι Έλληνες βουλευτές (Video)

15.06.2022 20:51
seilou_new

Την σκυτάλη από τον Χολουσί Ακάρ στις επιθέσεις κατά της Ελλάδας, πήρε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Σοϊλού επέλεξε το μεταναστευτικό για να αντιπαρατεθεί με την ελληνική αντιπροσωπεία και κατηγόρησε ευθέως την Ελλάδα – αλλά και την Frontex, ζητώντας μάλιστα την κατάργησή της – για συστηματικές επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, ενώ επανέφερε τα όσα είχε πει την Τρίτη ο Χολουσί Ακάρ, κάνοντας λόγο για «ελληνική βοήθεια στο PKK».

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να εμπλέξει τη χώρα μας στην υπόθαλψη τρομοκρατών με την Σουηδία και την Φινλανδία, για να προσθέσει ότι τα μέλη του PKK διαθέτουν επίσης γερμανικό και γαλλικό οπλισμό.

Ωστόσο, όπως και στην περίπτωση του Ακάρ, και ο Σοϊλού πήρε ηχηρή απάντηση από τους Έλληνες βουλευτές.

Στη συνεδρίαση μίλησαν ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Σπήλιος Λιβανός και οι βουλευτές Μανούσος Βολουδάκης, Θεοδώρα Τζάκρη και Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι Έλληνες βουλευτές ξεκαθάρισαν ότι δεν γίνονται pushbacks μεταναστών στο Αιγαίο – μάλιστα, ο Μανούσος Βολουδάκης είπε ότι αυτές τις καταγγελίες, τις έχει εξετάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να αποδειχτεί το παραμικρό – ενώ κατηγόρησαν την Άγκυρα πως εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό.

Σε σχέση με τα περί υπόθαλψης τρομοκρατών, καθώς ο Σοϊλού ενέπλεξε μία σειρά χωρών, πέραν της Ελλάδας, οι βουλευτές επισήμαναν στον υπουργό Εσωτερικών του Ερντογάν ότι παρουσιάζει μία θεωρία συνωμοσίας της Δύσης εναντίον της Τουρκίας, η οποία δεν ισχύει.

«Εμείς θέλουμε την Τουρκία ως εταίρο, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και αναρωτιόμαστε τι δουλειά έχετε με εμάς στο ΝΑΤΟ, αν είμαστε μία ομάδα κρατών που υποθάλπουν την τρομοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βολουδάκης.

Διαβάστε επίσης

Στο φως το απόρρητο non – paper των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο

Καιρός: Έρχεται η «ψυχρή λίμνη» – Καταιγίδες αλλά και κίνδυνος πυρκαγιάς

Κομοτηνή: Από ανακοπή πέθανε η 22χρονη αθλήτρια – Τι έδειξε η νεκροψία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:02