search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:11
MENU CLOSE

Μπάιντεν: H ύφεση «δεν είναι αναπόφευκτη» – Σημαντικές απώλειες στη Wall Street

17.06.2022 00:37
wall-street-45-new

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η ύφεση «δεν είναι αναπόφευκτη» και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αποσπάσματα της συνέντευξης που παραχώρησε ο αμερικανός πρόεδρος στο Associated Press.

«Κατ’ αρχάς, δεν είναι αναπόφευκτη», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αναφερόμενος στην πιθανότητα ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας, συμπληρώνοντας: «Κατά δεύτερον, είμαστε σε ισχυρότερη θέση από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο να καταπολεμήσουμε αυτόν τον πληθωρισμό».

Την Τετάρτη, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων της από το 1994, εν μέσω προβλέψεων για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Σημαντικές απώλειες στη Wall Street

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε σήμερα το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εν μέσω των προσπαθειών από κεντρικές τράπεζες πολλών χωρών να τιθασεύσουν τον καλπάζοντα πληθωρισμό στον απόηχο της μεγαλύτερης αύξησης επιτοκίων από τη Fed εδώ και 28 χρόνια.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 741,46 μονάδων (–2,42%), στις 29.927,07 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 453,06 μονάδων (–4,08%), στις 10.646,10 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 123,22 μονάδων (–3,25%), στις 3.666,77 μονάδες.

Διαβάστε επίσης:

Αγορές: Στο «βαθύ κόκκινο» μετά τις αποφάσεις των τραπεζιτών για τα επιτόκια -«Βουτιά» και για το Χ.Α.

Γιατί οι αγορές φοβούνται επανάληψη μιας κρίσης χρέους στην ευρωζώνη;

Καύσιμα: Βρείτε την φθηνότερη βενζίνη στην περιοχή σας – Live χάρτης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50