search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:57
MENU CLOSE

Novartis: Για αγωγή – φιάσκο της κυβέρνησης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ – «Στάχτη στα μάτια του κόσμου»

17.06.2022 17:55
novartis_new

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την υπόθεση Novartis και την αγωγή που κατέθεσε το ελληνικό δημόσιο κατά της εταιρείας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται: «Δύο χρόνια μετά τον συμβιβασμό της εταιρείας Novartis με το Αμερικανικό Δημόσιο και αφού πρώτα αποκαλύφθηκε η παραποίηση επίσημου εγγράφου του FBI προκειμένου να σβηστεί το όνομα του κ. Λοβέρδου, ο αρμόδιος υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη καταθέτει αγωγή – φιάσκο που αφορά μόνο… σε γιατρούς.


Η απαράδεκτα ελλιπής αγωγή της κυβέρνησης εξαρχής υπονομεύει την αναγνώριση του εγκλήματος από την πλευρά της εταιρείας, εν αντιθέσει με αυτό που έγινε στις ΗΠΑ, που αφορούσε και σε ευθύνες για πράξεις διαφθοράς, μεταξύ άλλων, και πολιτικών προσώπων.

Και συνεχίζει η Κουμουνδούρου: «Μάλιστα, ενώ κατατίθεται η συγκεκριμένη αγωγή, οι εισαγγελείς, στην έρευνα των οποίων θα βασιστεί η οποιαδήποτε διαδικασία σε βάρος της Novartis, κατηγορούνται για δήθεν σκευωρία και κατασκευή ενός σκανδάλου και προτείνεται η παραπομπή τους στο Ειδικό Δικαστήριο. Το ίδιο γίνεται και για τον πρώην υπουργό, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Είναι επομένως προφανές ότι με την αγωγή αυτή η κυβέρνηση δεν επιδιώκει να επιστραφούν τα δισεκατομμύρια ευρώ με τα οποία ζημιώθηκαν τα δημόσια ταμεία, εξαιτίας κυβερνητικών χειρισμών.

Αντίθετα, αυτό που κάνει είναι να ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου, την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης αμφισβητεί το ίδιο το σκάνδαλο – παρά το γεγονός ότι η Novartis στις ΗΠΑ παραδέχθηκε διαφθορά στην Ελλάδα.

Η αγωγή που κατατέθηκε με τεράστια καθυστέρηση σήμερα αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο της επιχείρησης συγκάλυψης του σκανδάλου και του άρον άρον κλεισίματος αυτής της εκκρεμότητας, υπό το βάρος των αποκαλύψεων που έρχονται και της πίεσης της ελληνικής κοινής γνώμης»
καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα Δένδια στην Τουρκία: «Δεν είμαστε εμείς που αποφασίσαμε διακοπή διαύλων επικοινωνίας, ούτε που κλιμακώνουμε την ένταση»

ΠΑΣΟΚ: Καταγγελίες για τον Τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή – «Παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας» 

Ανδρουλάκης από Κρήτη: «Υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για μέτρα κατά της ακρίβειας» 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:55