search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:38
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: 61χρονος πήρε εξιτήριο μετά από 154 ημέρες στη ΜΕΘ – Το συγκινητικό μήνυμα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού

21.06.2022 22:49
meth_new2

Ένας 61χρονος πήρε εξιτήριο το μεσημέρι της Τρίτης (21/6) από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, που είχε νοσήσει από κορωνοϊό τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με το lamiareport, η περιπέτεια του 61χρονου ξεκίνησε με τη διασωλήνωσή του στις 19 του περασμένου Γενάρη, εξαιτίας των επιπλοκών που του δημιούργησε η covid-19.

Μαζί με την Ομάδα της ΜΕΘ, ο 61χρονος πάλεψε για έναν και πλέον μήνα όταν και αρνητικοποιήθηκε, μα η κατάστασή του παρέμενε εξαιρετικά σοβαρή. Για αυτό και στις 24 Φεβρουαρίου μεταφέρθηκε στη Γενική ΜΕΘ καθώς ήταν απαραίτητη η μηχανική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών.

Εκεί, συνεχίστηκε ο αγώνας του, με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να κάνει από τη δική του πλευρά του ό,τι μπορεί για να αναστρέψει όσα είχε προκαλέσει ο κορωνοϊός στον οργανισμό του 61χρονου.

Έτσι λοιπόν, το μεσημέρι της Τρίτης, μετά από 154 ημέρες, ο 61χρονος αποχαιρέτησε με συγκίνηση τα πρόσωπα που είχαν γίνει για 5 μήνες η «δεύτερη» οικογένειά του.

Το συγκινητικό μήνυμα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού

«Μπορεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης να είναι μειωμένο λόγω της κόπωσης της κοινωνίας από το σφυροκόπημα του Covid, όμως ο ιός είναι εδώ όπως φαίνεται από την άνοδο των κρουσμάτων και δυστυχώς για μερικούς ανθρώπους μέσα από τις επιπλοκές της νόσου», είπε στο lamiareport ο Διευθυντής της ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας Φώτης Τσιμπούκας.

Και αναφερόμενος στην περίπτωση του 61χρονου δήλωσε: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα 61χρονος συμπολίτης μας που για πέντε συνεχόμενους μήνες έδωσε πολλαπλούς αγώνες. Σήμερα νικητής βγαίνει από τη ΜΕΘ και συνεχίζει τον αγώνα του σε κέντρο αποκατάστασης. Νικήτρια και η δεύτερη οικογένεια του για αυτό το διάστημα, η ομάδα της ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας. Καλή δύναμη Θανάση!».

Διαβάστε επίσης

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Έκλεισε ο κύκλος των καταθέσεων με «εξαντλητικές» ερωτήσεις στη Δήμητρα Πισπιρίγκου

Στον Ολυμπιακό ο Μπαρτζώκας έως το 2025

Σκύλος: Πώς μπορούμε να τον προστατεύσουμε από τον καύσωνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:38