search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 17:34
MENU CLOSE

Λυκαβηττός: Καταγγελία για «ψευτοθαύματα» στον ναό των «Αγίων Ισιδώρων» – Τι δηλώνει ο ιερέας

22.06.2022 19:03
ekklhsia_new

Καταγγελία για «ψευτοθαύματα» στον ναό των «Αγίων Ισιδώρων» Λυκαβηττού έρχεται στο φως της δημοσιότητας μετά τις σοβαρές καταγγελίες του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριου.

Ο Ιερός Ναός Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό είναι «πόλος έλξης» δεκάδων χιλιάδων πιστών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και πρόσωπα από την ελληνική showbiz, όπως ο νικητής του Survivor, Γιώργος Αγγελόπουλος, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Γιώργος Τσαλίκης και πολλοί άλλοι.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος έχει όμως αντίθετη άποψη για τον ναό. Ο ίδιος κάνει λόγο για… δήθεν θαύματα, μιλώντας στο T-live. «Έχουν γίνει ανακρίσεις, υπάρχουν στοιχεία ατράνταχτα. Δυστυχώς δεν έχουν βγει ακόμα αλλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή το απόστημα θα σπάσει. Όταν έχουμε μία πληγή, ένα απόστημα, μόνο χειρουργική επέμβαση μπορεί να σώσει τον άνθρωπο».

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος κάνει λόγο για… σκηνοθεσία σε θαύματα και ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την αγωνία των πιστών για το μέλλον τους και την υγεία τους. «Αυτά θα αποκαλυφθούν. Το ψέμα δε θα κρατήσει για πολύ. Ναι μεν γίνονται θαύματα στην Εκκλησία, αλλά δεν γίνονται κατά παραγγελία. Και όταν ένα θαύμα το διαφημίζουν, αυτό και μόνο δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Δηλαδή, οι Άγιοι ήταν άνθρωποι ταπεινοί, δεν κοίταζαν να προβάλλουν τον εαυτό τους, κρύβονταν».

Τι απαντά ο ιερέας του ναού

Ο πατέρας Δημήτριος έδωσε τη δική του απάντηση σε όσα ακούγονται το πρωί της Τετάρτης (22/6), μετά τη θεία λειτουργία. «Αν ήταν ένα θαύμα θα λέγαμε… “Εε”. Αν ήταν δύο, θα λέγαμε… “Εε μα τι συμβαίνει;”. Αν ήταν τρία, θα λέγαμε “Εε τι συμβαίνει. Μα τόσες χιλιάδες θαύματα, επομένως κάτι συμβαίνει”. Μην πιστεύετε εμένα, εγώ δεν είμαι τίποτα, είμαι ένας απλός παπάς. Πιστεύετε στη χάρη στου Θεού, στη χάρη του Σταυρού. Σε όλες τις εκκλησίες γίνονται θαύματα, μικρά ή μεγάλα, γίνονται καθημερινά» ανέφερε ο πατέρας Δημήτριος.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: «Σαρώνει» το έκτο κύμα πανδημίας – Οι διευκρινίσεις των ειδικών για τα μέτρα και τα εμβόλια (videos/audios)

Καιρός: Επελαύνει ο καύσωνας, «πρεμιέρα» για τα 40αρια – Πού «χτύπησε» κόκκινο ο υδράργυρος

Καρκίνος του μαστού: Γίνεται επιθετικά μεταστατικός κυρίως τη νύχτα, λένε επιστήμονες με επικεφαλής Ελληνίδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 17:29