search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:06
MENU CLOSE

Λαβρόφ από Ιράν: Η Ρωσία στηρίζει πλήρως την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015

23.06.2022 15:49
lavrov-iran

Η Μόσχα υποστηρίζει πλήρως την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 μεταξύ του Ιράν και των μεγάλων δυνάμεων, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά τις συνομιλίες στην Τεχεράνη με τον Ιρανό ομόλογό του.

Επαναλαμβάνοντας τη στάση του Ιράν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Λαβρόφ, ο Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν είπε ότι όλες οι κυρώσεις κατά του Ιράν θα πρέπει να αρθούν για να αναβιώσει το σύμφωνο και κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για το πάγωμα των συνομιλιών που ξεκίνησαν πριν από περισσότερο από ένα χρόνο.

«Επιδιώκουμε την πλήρη αποκατάσταση της συμφωνίας χωρίς παραχώρηση για τη θέση μας», είπε ο Αμιραμπντολαχιάν, προσθέτοντας ότι ελπίζει να διατηρήσει τις διαπραγματεύσεις σε καλό δρόμο και κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι ρεαλιστικές και να βοηθήσουν τις συνομιλίες να εισέλθουν σε μια τελική φάση.

Οι έμμεσες συνομιλίες μεταξύ της Τεχεράνης και της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την επαναφορά του συμφώνου, έχουν ανασταλεί από τον Μάρτιο, κυρίως λόγω της επιμονής της Τεχεράνης να αφαιρέσει το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης από τη λίστα των ΗΠΑ με τις χαρακτηρισμένες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Η καλύτερη και η χειρότερη πόλη για να ζεις – Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα (photos)

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Γελάκια και νεύματα για τον Πέδρο Σάντσεθ (Video)

Tουρκία: Στις φλόγες χιλιάδες στρέμματα δάσους στη Μαρμαρίδα (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50