search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:22
MENU CLOSE

Λιούμποφ Τσερνούκιν: Πρόκληση για τους Βρετανούς η Ρωσίδα, που είναι «γενναιόδωρη» με τους Τόριδες (Video)

23.06.2022 06:00
chernukhin_new
credit: Guilhem Baker/LNP

Η 49χρονη Λιούμποφ Τσερνούκιν είναι πολύ γνωστή στην υψηλή κοινωνία του Λονδίνου και τακτική στις δωρεές της προς το κυβερνών συντηρητικό κόμμα.

Προσφάτως σε μία εκδήλωση για την συγκέντρωση χρημάτων για τους Τόριδες έδωσε 30.000 λίρες για να έχει το προνόμιο να δοκιμάσει κρασιά. Μέχρι εδώ δεν υπάρχει κανένα θέμα. Είναι εξάλλου η πιο γενναιόδωρη γυναίκα στη Βρετανία για τους Τόριδες.

Μόνο που προκύπτει ένα ζήτημα από το γεγονός ότι η Λιούμποφ Τσερνούκιν είναι σύζυγος του Βλαντίμιρ, ο οποίος διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός οικονομικών του Πούτιν, στο διάστημα 2000-2002.

Η κυρία Τσερνούκιν έχει κάνει δωρεές συνολικού ύψους 2,1 εκατομμυρίων λιρών στους Τόριδες, εκ των οποίων οι 879.000 μπήκαν στα ταμεία του κόμματος επί των ημερών του Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο κύριος Τσερνούκιν βρέθηκε στο Λονδίνο μετά από μία πολιτική καραμπόλα και γι αυτό έχει … άλλοθι. Ήταν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μέχρι το 2002, αλλά έπεσε στη δυσμένεια του Κρεμλίνου επειδή ήταν πιστός στον Μιχαήλ Κασιάνοφ, τον οποίον αποκεφάλισε από το πρωθυπουργικό αξίωμα ο Πούτιν μετά από μία διαφωνία μεταξύ των δύο ανδρών.

Όταν ο κύριος Τσερνούκιν βρέθηκε εκτός κυβερνήσεως, πήρε την θέση του προέδρου της επενδυτικής τράπεζας Vnesheconombank, αλλά κι εκεί έμεινε μόνο δύο χρόνια. Το 2004 έφυγε από την Ρωσία για να έχει το κεφάλι του… ήσυχο και κατέφυγε στο Λονδίνο.

Η πολυπράγμων σύζυγός του, που είναι πλέον Βρετανίδα, φρόντισε να μπει στα καλύτερα σαλόνια και έτσι έγινε τακτική δωρήτρια του συντηρητικού κόμματος. Οι Τόριδες επιμένουν ότι δεν είναι «βιτρίνα του Πούτιν», αλλά η αντιπολίτευση επαναφέρει το θέμα του «πόθεν έσχες» κάθε φορά που η κυρία Τσερνούκιν βάζει το χέρι στην τσέπη για να ενισχύσει το κομματικό ταμείο των Τόριδων. Έχει δώσει πολύ μεγάλα ποσά για να παίξει τένις με τον Μπόρις Τζόνσον και με τον Ντέιβιντ Κάμερον, ή για να δειπνήσει με την Τερέζα Μέι.

Η κυρία Τσερνούκιν παραβρέθηκε στο καλοκαιρινό πάρτι των συντηρητικών στο Μουσείο V&A, όπου το εισιτήριο εισόδου ήταν 2.000 λίρες το άτομο και στην δημοπρασία που έγινε για την οινογευσία, δεν δίστασε να ανεβάσει την τιμή εξασφαλίζοντας το προνόμιο του δοκιμαστή έναντι 30.000 λιρών.

Στην εκδήλωση εκφώνησε μία σύντομη ομιλία ο πρωθυπουργός Τζόνσον, ακολούθως οι καλεσμένοι δοκίμασαν ταρταρ σολωμού και φρούτα του πάθους, με σαμπάνια Louis Roederer.

Η κυρία Τσερνούκιν έχει φροντίσει να τηρεί την πολιτική ορθότητα καταδικάζοντας την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ζητώντας να επιβληθούν «οι αυστηρότερες δυνατές κυρώσεις κατά του καθεστώτος Πούτιν».

Η πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος, Αναλίζ Ντοντς σχολιάζοντας το πάρτι των Τόριδων και τη νέα δωρεά της κυρίας Τσερνούκιν, δήλωσε: « Οι πολίτες παλεύουν για να τα βγάλουν πέρα με το κόστος διαβίωσης και είναι ντροπή που οι Τόριδες εξακολουθούν να παίρνουν δωρεές από την σύζυγο ενός πρώην Ρώσου υπουργού. Η κουλτούρα του Μπόρις Τζόνσον για διευκολύνσεις έναντι μετρητών δεν έχει όρια».

Δεν διευκρίνισε τι ακριβώς εννοεί με τον όρο «διευκολύνσεις έναντι μετρητών», αλλά στο Λονδίνο είναι κοινό μυστικό ότι οι πόρτες της υψηλής κοινωνίας και της εξουσίας ανοίγουν πιο εύκολα όταν υπάρχουν δωρητές με ρευστότητα και καλή διάθεση απέναντι στο κόμμα…

Διαβάστε επίσης

Συμβούλιο της Ευρώπης: Ηχηρή απάντηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε επίθεση Τούρκου βουλευτή (Video)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίθεση δέχτηκε η δημοσιογραφική αποστολή της Bild (Video)

Καιρός: Καύσωνας με Αφρικανική σκόνη το εκρηκτικό κοκτέιλ της Πέμπτης –  Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:22