search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 04:39
MENU CLOSE

Δύσκολοι καιροί για το Netflix – Συνεχίζει τις απολύσεις και αναμένει περαιτέρω απώλεια συνδρομητών

24.06.2022 12:07
netflix_new

Η κρίση που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του Netflix φαίνεται πως δεν έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της. 

Πριν από μερικές ώρες άλλοι 300 εργαζόμενοι έλαβαν ειδοποίηση να… περάσουν από το λογιστήριο της πολυεθνικής πλατφόρμας, απολύσεις οι περισσότερες των οποίων εντός ΗΠΑ. Ο αριθμός αυτός των εργαζομένων  αντιστοιχεί στο 3% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας, κατά την πλατφόρμα συνεχούς ροής.

Συνολικά σε διάστημα λιγότερο των 60 ημέρων η υπηρεσίας streaming «έκοψε» 450 θέσεις (μαζί με τους 150 που απέλυσε τον Μάιο) και στο σχέδιο «αναδιάρθρωσης» αυτό πέρασε όταν τον Απρίλιο κατέγραψε απώλεια συνδρομητών, η πρώτη σε πάνω από μια δεκαετία.

Την ίδια στιγμή το Netflix προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πρόκληση (κρίση με άλλα λόγια) με την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης από χρήστες που βρίσκονται σε διαφορετικά σπιτικά και να εδραιώσει τη νέα υπηρεσία του με διαφημίσεις στο περιεχόμενο του, στο πλαίσιο σχεδίου ανάπτυξης σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον με διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Απολύσεις, επενδύσεις αλλά και απώλειες συνδρομητών

«Συνεχίζουμε να επενδύουμε, όμως κάναμε αυτές τις προσαρμογές ώστε οι δαπάνες να συμβαδίζουν με την μικρότερη ροή εσόδων μας», αναφέρει σε ανακοινωση του το Netflix. Η OTT την ίδια στιγμή τονίζει ότι κάνει προσλήψεις σε διάφορους τομείς!

Αυτή τη στιγμή είναι ο «μεγάλος παίκτης» στις Over The Top υπηρεσίες με 200 εκατ. συνδρομητές σε όλο τον κόσμο αλλά δέχεται πιέσεις από τον ανταγωνισμό από τις πλατφόρμες Disney+, Prime Video της Amazon, HBO+ κλπ.

Η πρωτοπόρος ΟΤΤ προσφάτως πέρασε μια νέα τιμολογιακή πολιτική στις ΗΠΑ και την Αγγλία αλλά και σε άλλες περιοχές, με αναπροσαρμογή της συνδρομής με συνέπεια να διακόψουν και άλλοι τη σχέση μαζί της.

Τα στελέχη του Netflix εκτιμούν ότι θα χάσουν άλλα δύο εκατ. συνδρομητές έως τον Ιούλιο. Στις αρχές του έτους και με το ξέσπασμα της ρωσικής εισβολής «μέτρησε» 200.000 απώλειες στην συνδρομητική βάση του.

Το σύνολο των συνδρομών στις ΗΠΑ σταθερό

Η περιστολή δαπανών στα νοικοκυριά, σε ΗΠΑ και Αγγλία, εξαιτίας της αύξησης του κόστους ζωής είναι η κύρια αιτία ακυρώσεις συνδρομών έδειξε έρευνα της Kantar. Δείκτης εξάλλου είναι το εύρημα ότι το σύνολο συνδρομών στις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένει σταθερό!

Στο μεταξύ το Netflix βρίσκεται σε συζητήσεις με πολλές επιχειρήσεις στο πλαίσιο διερευνητικών κινήσεων που κάνει για νέες διαφημιστικές συνεργασίες και να μπορεί να προσεγγίζει καταναλωτές  με τιμές που να αντέχει το πορτοφόλι τους, όπως είπε σε συνέδριο στις Κάννες την Πέμπτη (23/6) ο εκ των διευθυνόντων συμβούλων της φίρμας οπτικοακουστικής ψυχαγωγίας, Τέντ Σαράντος.

«Το Netflix που όλοι γνωρίζουμε δεν θα έχει διαφημίσεις. Όμως προσθέτουμε μια κατηγορία διαφημίσεων για ανθρώπους που λένε «θέλω φτηνότερη συνδρομή και θα βλέπω διαφημίσεις»», είπε χαρακτηριστικά ο Σαράντος, σύμφωνα με το BBC.

Τσουνάμι απολύσεων

Οι περικοπές θέσεων εργασίας στο Netflix έρχονται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών στις ΗΠΑ ότι η έκρηξη της αγοράς εργασίας- ιδίως στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τις συνδρομητικές υπηρεσίες- που γνώρισε η χώρα από τότε που ξέσπασε η πανδημία, πλησιάζει στο τέλος της.

Στον τομέα νεοφυών  επιχειρήσεων, καθώς οι ρυθμοί ανάπτυξης επιβραδύνθηκαν, από τον Μάιο έχουν περάσει στην ανεργία 27.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ, αριθμός διπλάσιος από εκείνον που απολύθηκαν σε ολόκληρο το 2021, σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας layoffs.fyi που παρακολουθεί και ενημερώνει για απολύσεις εργαζομένων οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν, παγκοσμίως.

Διαβάστε επίσης:

Το δώρο-έκπληξη ενός τηλεθεατή στον Οικονόμου – Γέμισε… γραβάτες το στούντιο (video)

Και το Tik Tok εναρμονίζεται με το ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο για τους καταναλωτές

Με απώλεια μνήμης ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στον Alpha – Νέο ιατρικό δράμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50