search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 18:10
MENU CLOSE

«Στροφή» τηλεθέασης στο Mega

27.06.2022 14:13
megalogo-1

Μιάμιση ποσοστιαία μονάδα ενδεχομένως να ηχεί ως διαφορά μικρή ανάμεσα στο πρώτο σε προτιμήσεις κανάλι και στο δεύτερο, σύμφωνα με τα δεδομένα της Nielsen για την πίτα τηλεθέασης του προηγούμενου επταήμερου, όμως το «ειδικό βάρος» της είναι πολλαπλάσιο και μπορεί να έχει μια αντίληψη του μεγέθους μόνον αν παρατηρήσει την διαμόρφωση των μεριδίων των καναλιών σε ημερήσια βάση.

Το Mega στην προκειμένη περίπτωση κατάφερε στο επταήμερο 20 εως 26 Ιουνίου να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο από την εβδομαδιαία πίτα τηλεθέασης των καναλιών -κρατικών και ιδιωτικών- ανεβάζοντας τη διαφορά από το δεύτερο σε προτιμήσεις σταθμών, τον Σκάι δηλαδή, στο 1,5%.

Το Mega από το 13,6% πήγε στο 14,5% και αντιστοίχως ο Σκάι είδε το μερίδιο του από το 13,7%  της προπερασμένης εβδομάδας να χάνει 0,7%.

Απώλεια, μικρότερη από αυτή του Σκάι, είχε και ο Alpha, της τάξης του 0,2%.

Αν πάντως αθροιστούν οι απώλειες που σημείωσε η Nielsen σε Σκάι και Alpha, το άθροισμα μοιάζει να αντιστοιχεί στην αύξηση που κατάφερε το Mega για το δικό του εβδομαδιαίο μερίδιο τηλεθέασης.

Και δεν είναι συμπτωματικό. Όλη σχεδόν την προηγούμενη εβδομάδα και με βάση τα δημοσιοποιημένα στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων τηλεθέασης (εν αναμονή των στοιχείων τηλεθέασης του ΠΣΚ) το κανάλι της Συγγρού στο διάστημα Δευτέρα εως Πέμπτη είχε μερίδιο το οποίο στη χαμηλότερη τιμή του ήταν 14,5%.

Ο Σκάι στο ίδιο διάστημα (Δευτέρα-Πέμπτη) είδε τον δείκτη να φθάνει στο- ανώτατο- 13,6%.

Στο συγκεντρωτικό της εβδομάδας μια ανάσα «χωρίζει» τον τρίτο, Alpha, από τον δεύτερο Σκάι και τον ΑΝΤ1 να ακολουθεί, «ροκανίζοντας» την διαφορά με τον Alpha.

Με παγιωμένη την εικόνα- και με μικρές ανακατατάξεις- διαμορφώνονται τρία  γκρουπ δυναμικότητας στο τηλεοπτικό τοπίο. Το ένα αποτελείται από τα Mega, ANT1, Alpha, Σκάι, Star, το άλλο από τα ΕΡΤ1 και Open και το τρίτο από τα ΕΡΤ2, ΕΡΤ3 και Μακεδονία TV.

Τα αναλυτικά του τελευταίου τριημέρου της περασμένης εβδομάδας (δεδομένα ανα ημέρα) αναμένονται νωρίς το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης:

Open: Στα «νύχια» της Πέμης Ζούνη ο έρωτας δύο νέων

Στην ΕΡΤ τον Σεπτέμβριο το Eurobasket 2022

«Τι Λες Τώρα»: Το αντίο της Κατερίνας Καραβάτου στους τηλεθεατές (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 18:09