search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:38
MENU CLOSE

Μπλίνκεν: Αποτροπιασμός για την ρωσική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στην Ουκρανία – Τρομοκρατική ενέργεια λέει ο Ζελένσκι

28.06.2022 00:50
Oukrania- emporiko kentro- pirauloi-new

O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ‘Αντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι ο κόσμος «νιώθει αποτροπιασμό» για το χτύπημα ρωσικού πυραύλου τη Δευτέρα σε εμπορικό κέντρο στην κεντρική Ουκρανία, που άφησε πίσω του τουλάχιστον 13 νεκρούς και 40 τραυματίες.

Περιγράφοντας την πυραυλική επίθεση ως «την τελευταία χρονικά μιας σειράς ωμοτήτων», ο υπουργός Εξωτερικών έγραψε στο Twitter ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τους Ουκρανούς εταίρους τους και θα ζητήσουν «η Ρωσία να λογοδοτήσει, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ευθύνονται για τις θηριωδίες».

Ζελένσκι: Αναίσχυντη τρομοκρατική ενέργεια το πλήγμα κατά του εμπορικού κέντρου

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν τη Δευτέρα σε πλήγμα με ρωσικούς πυραύλους εναντίον «πολυσύχναστου» εμπορικού κέντρου στο Κρεμεντσούκ της κεντρικής Ουκρανίας, μια «αναίσχυντη τρομοκρατική ενέργεια», σύμφωνα με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Το σημερινό ρωσικό πλήγμα σε ένα εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούκ είναι μια από τις πιο αναίσχυντες τρομοκρατικές ενέργειες στην ευρωπαϊκή ιστορία. Μια ήσυχη πόλη, ένα συνηθισμένο εμπορικό κέντρο, μέσα στο οποίο υπήρχαν γυναίκες, παιδιά, απλοί άνθρωποι», δήλωσε ο Ζελένσκι σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram.

Σύμφωνα με τον ίδιο, χίλιοι άνθρωποι βρίσκονταν στο εσωτερικό του κτιρίου αλλά «πολλοί κατάφεραν να βγουν έξω».

«Μόνο εντελώς παράφρονες τρομοκράτες θα μπορούσαν να χτυπήσουν μια τέτοια εγκατάσταση με πυραύλους και αυτοί δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στη Γη», συνέχισε ο Ζελένσκι, κάνοντας λόγο για ένα «υπολογισμένο χτύπημα».

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και «οι ανθρώπινες απώλειες μπορεί να είναι μεγάλες», καθώς φωτιά εκδηλώθηκε σε έκταση 10.000 τετραγωνικών μέτρων μετά την έκρηξη.

Διαβάστε επίσης:

Ενέργεια: Έκκληση των εταιρειών στη Γαλλία για «ατομική ευθύνη» υπό τον φόβο για ενεργειακό σοκ τον Ιούλιο

ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου στο Μιζούρι μετά από σύγκρουση με απορριμματοφόρο – Αναφορές για τραυματίες (Photos/ Videos)

Gazprom: Ξεκινά και πάλι η τροφοδοσία προς την Νοτιανατολική Ευρώπη μέσω Turk Stream

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:34