search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:38
MENU CLOSE

Γκισλέιν Μάξγουελ: Η «μαντάμ» του κυκλώματος Έπσταϊν σε φυλακή… Disneyland (Videos)

29.06.2022 16:28
Γκισλέιν Μάξγουελ: Στο φως η 418 σελίδων κατάθεση για τη σεξουαλική ζωή της προφυλακισμένης συνεργάτιδας του Έπσταιν - Media

Η Σάρα Ράνσομ είναι 37 χρόνων, ο πατέρας της Σκωτσέζος λόρδος. Έπεσε στα δίχτυα  δικτύου παιδεραστών, που την κρατούσε φυλακισμένη σε ένα ιδιωτικό νησί στην Καραϊβική.

«Με έκαναν σεξουαλικό παιχνίδι, για την διασκέδαση του Έπσταϊν,  της Μάξγουελ και άλλων… Σε μία επίσκεψη (στο ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν) οι σεξουαλικές απαιτήσεις και η ταπείνωση ήταν τόσο τρομακτικές που προσπάθησα να δραπετεύσω πηδώντας από ένα βράχο σε νερά που ήταν γεμάτα καρχαρίες», είπε, περιγράφοντας ότι «μας χτυπούσαν, μας έδεναν ανάποδα, μας βίαζαν… μας βίαζαν».

Η εμπειρία της είχε ως συνέπεια να μην παντρευτεί ποτέ, να μην αποκτήσει παιδιά, να κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας.

Η Ελίζαμπεθ Στάιν το 1991 ήταν 18 χρόνων. Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη ελπίζοντας ότι θα έκανε καριέρα στη βιομηχανία της μόδας. Γνώρισε μία γυναίκα, την παγίδευσε και την οδήγησε σε ξενοδοχείο, όπου την βίασαν ο Έπσταϊν κι ένας Βρετανός.

«Αυτή η νύχτα στο ξενοδοχείο ήταν η πρώτη από τις πολλές φορές που με εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά. Μετά προσπάθησα να προσποιηθώ ότι όλα ήταν φυσιολογικά». Επί τρία χρόνια έζησε αμέτρητες φορές τον εξευτελισμό του βιασμού από το κύκλωμα. Έμεινε έγκυος, έκανε άμβλωση. «Δεν έχω καν το λεξιλόγιο για να περιγράψω όσα έζησα», λέει.

Μια άλλη Βρετανίδα, η Κέιτ, που δεν είναι το πραγματικό της όνομα, ήταν έφηβη το 1994, όταν την έντυναν με στολή μαθήτριας και την υποχρέωναν να έχει σεξουαλικές επαφές με τον Έπσταϊν, ο οποίος την αποκαλούσε «καλό κορίτσι».

«Βιασμοί, στραγγαλισμοί, σεξουαλικές επιθέσεις… τίποτα από αυτά δεν θα τα είχα υποστεί αν δεν υπήρχε η μεσολάβηση της Γκισλέιν Μάξγουελ», λέει η «Κέιτ».

Ο Τζέφρι Έπσταϊν ήταν ο επικεφαλής του κυκλώματος που παγίδευε νεαρά, ανήλικα κορίτσια και τα εκμεταλλευόταν για να ικανοποιούνται διάφοροι πελάτες του. Πολλοί από αυτούς επώνυμοι, γνωστοί, πάμπλουτοι, πανίσχυροι. Τον ρόλο της «μαντάμ» στο κύκλωμα είχε η Μάξγουελ.

Ο Έπσταϊν οδηγήθηκε στη φυλακή, εκεί τον βρήκαν νεκρό, το 2019.

Η Μάξγουελ δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 20ετή κάθειρξη τώρα.

Καθοριστικές για την καταδίκη της Μάξγουελ ήταν οι μαρτυρίες των γυναικών που βρήκαν το κουράγιο για να μιλήσουν με λεπτομέρειες για τα μαρτύρια που είχαν υποστεί.

Η Μάξγουελ τις άκουγε ανέκφραστη. Ανέκφραστη άκουσε και την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Στη φυλακή – Disneyland

Τώρα θα οδηγηθεί στις φυλακές. Το νέο «σπίτι» της Μάξγουελ θα είναι η ομοσπονδιακή φυλακή που είναι γνωστή ως «Κλαμπ Φεντ». Όσοι γνωρίζουν λένε πως είναι μια «Ντίσνεϊλαντ» για τους φυλακισμένους, σε σύγκριση με το κελί στο Μπρούκλιν, όπου πέρασε τα προηγούμενα δύο χρόνια η Μάξγουελ.

Η 60χρονη θα εκτίσει την ποινή στην Ομοσπονδιακή Φυλακή Ντάμπερι, στο Κονέκτικατ, όπου η κατάσταση είναι σχεδόν ιδανική για τους κρατούμενους.

Στην αυλή της φυλακής υπάρχει γήπεδο του μπέιζμπολ, καλοσυντηρημένοι διάδρομοι με πρασιές και δέντρα. Είναι μια φυλακή για άτομα που θεωρούνται χαμηλού κινδύνου. Στην πραγματικότητα εκεί εξασφαλίζουν ότι θα εκτίσουν τις ποινές τους όσοι καταδικασμένοι μπορούν να καλοπληρώσουν μια εταιρία που αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση τέτοιων περιπτώσεων.

Δεν πρόκειται για «ανοιχτή φυλακή», αλλά δεν έχει και καμία σχέση με την τυπική εικόνα που έχουμε για τις φυλακές. Οι κρατούμενοι έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με την κηπουρική, να παρακολουθούν μαθήματα μουσικής, να κάνουν αερόμπικς και ασκήσεις για να διατηρήσουν την φόρμα τους… Υπάρχει βεβαίως βιβλιοθήκη και ένα εκκλησάκι.

Σε αυτή την φυλακή έχουν εκτίσει τις ποινές τους διάφοροι επώνυμοι, όπως η τραγουδίστρια Λόριν Χιλ, η σταρ των αμερικανικών ριάλιτι Τερέζα Τζιούντις και ο Πάιπερ Κέρμαν, σεναριογράφος της σειράς Orange is the New Black, την οποία εμπνεύστηκε ακριβώς από τις συνθήκες κράτησης σε αυτή την φυλακή.

Σιωπηλή, εξασφαλίζοντας υψηλή προστασία

Οι δικηγόροι της Μάξγουελ υποστηρίζουν ότι η πελάτισσά τους φοβάται για την ζωή της. «Υπάρχουν αρκετοί κρατούμενοι που δεν θα δίσταζαν να σκοτώσουν την κυρία Μάξγουελ, είτε για χρήματα, είτε για τη φήμη τους», υποστηρίζουν οι δικηγόροι.

Αλλά η κυρία Μάξγουελ, η «μαντάμ» του κυκλώματος Έπσταϊν, έχει ένα ισχυρό όπλο και αυτό το γνωρίζουν οι πάντες: μία πολύ καλά ενημερωμένη ατζέντα, στην οποία περιλαμβάνονται ονόματα προέδρων, πρωθυπουργών και αμέτρητων «σελέμπριτις» .

Ίσως γι αυτό η κυρία Μάξγουελ δεν έχει ανοίξει το στόμα της μέχρι τώρα.

Τα θύματά της έζησαν και πάλι την κόλαση του κυκλώματος στη διάρκεια της δίκης. Η κυρία Μάξγουελ προτίμησε να παραμείνει σιωπηλή. Πιθανώς εξασφαλίζοντας κάποια υψηλή προστασία.

Διαβάστε επίσης:

Bloomberg: Δεκάδες F-16 «κερδίζει» ο Ερντογάν από τις ΗΠΑ μετά την άρση του βέτο για Φινλανδία-Σουηδία

Η ιστορία του Ιάπωνα Ροβινσώνα Κρούσου – Γύρισε στον «παράδεισο» για να πεθάνει (Photos/Video)

Τα βρετανικά ΜΜΕ δίνουν δύο χρόνια ζωής στον Βλαντίμιρ Πούτιν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:36