search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:07
MENU CLOSE

Ρούλα Πισπιρίγκου: Την Πέμπτη στον Κορυδαλλό το Ανθρωποκτονιών για να λάβει κατάθεση για τους θανάτους Μαλένας-Ίριδας

29.06.2022 17:43
pispirigkou_new

Στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται ήδη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, μεταβαίνει την Πέμπτη Κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών προκειμένου να λάβει κατάθεση από την 33χρονη για την υπόθεση των ανθρωποκτονιών της Ίριδας και της Μαλένας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την παροχή των εξηγήσεων, προκειμένου η ίδια και οι συνήγοροί της να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να χαράξουν την υπερασπιστική της γραμμή.

Στη συνέχεια αναμένεται να καταθέσει ανωμοτί (με την ιδιότητα της υπόπτου), πιθανότατα με απολογητικό υπόμνημα.

Οι δύο εισαγγελείς πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, αφού μελέτησαν το φάκελο της προανακριτικής δικογραφίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μοναδική ύποπτη για τη δολοφονία των δύο κοριτσιών είναι η μητέρα των παιδιών.

Συγκεκριμένα, οι δύο εισαγγελείς διαβίβασαν παραγγελία προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ζητώντας να λάβουν ανωμοτί κατάθεση από την  ήδη προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιοποίνων πράξεων. 

Τι περιλαμβάνει ο φάκελος της δικογραφίας

Ο φάκελος της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τις υποθέσεις των δύο παιδιών, εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των παιδιών ήταν η ασφυξία, περιλαμβάνει τουλάχιστον πενήντα καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου, στοιχεία που αξιολογήθηκαν από τους δύο εισαγγελείς.

Οι ιατροδικαστές φέρονται να αξιοποίησαν οποιοδήποτε εύρημα είχαν στη διάθεσή τους, όπως ιστολογικές εξετάσεις, φωτογραφίες κ.λ.π και κατόπιν, προκειμένου να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα, φαίνεται να απέκλεισαν μία σειρά αιτιών θανάτου. 

Σε αυτήν τη διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας να ήταν η ηπατική ανεπάρκεια. Για την Ίριδα φαίνεται να υπήρχαν περισσότερα ευρήματα που διευκόλυναν το έργο των δύο ιατροδικαστών.

Έκλεισε η έρευνα για τη Τζωρτζίνα – Τι ακολουθεί

Αφού δώσει εξηγήσεις η Ρούλα Πισπιρίγκου η δικογραφία θα επιστρέψει στους εισαγγελείς, οι οποίοι θα αποφασίσουν για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της. Σε αυτήν την περίπτωση η 34χρονη θα είναι κατηγορούμενη για τις ανθρωποκτονίες και των τριών παιδιών της με τη δικογραφία για τη Μαλενα και την Ίριδα ανοικτή.

Την ίδια ώρα που η 34χρονη καθίσταται ύποπτη για τους δύο θανάτους, έκλεισε η δικαστική έρευνα που διενήργησε η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Έτσι, η δικογραφία για την ανθρωποκτονία του 9χρονου κοριτσιού θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να διατυπώσει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα αποφανθεί για την παραπομπή ή μη της κατηγορούμενης σε δίκη.

Διαβάστε επίσης:

Χαλάνδρι: Νέα βίντεο από το μοιραίο τροχαίο που κόστισε τη ζωή στον 18χρονο

Δέσποινα Μοιραράκη: Συντετριμμένη η επιχειρηματίας στην κηδεία του συζύγου της – Στο πλευρό της τα παιδιά της (photos/videos)

Κουκάκι: Προφυλακίστηκε ο 55χρονος συζυγοκτόνος – Λιποθύμησε στην απολογία του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:05