search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 18:28
MENU CLOSE

«Έρωτας φυγάς»: Οι ηθοποιοί και η πλοκή στο νέο δράμα εποχής του Open (photos)

05.07.2022 15:59
erotas_figas_new

Δυναμικά χαρακτηριστικά διαμορφώνει σιγά-σιγά το Open που θέλει την επόμενη σεζόν να σταθεί με αξιώσεις στον ανταγωνισμό τουλάχιστον στον τομέα της ψυχαγωγίας και ειδικά σε εκείνον της ελληνικής μυθοπλασίας.

Στο πλαίσιο αυτό οριστικοποιήθηκε η διανομή ρόλων και ηθοποιών στη νέα δραματική κοινωνική σειρά εποχής «Έρωτας φυγάς», για την οποία το topontiki.gr είχε ενημερώσει ενόσω παραγωγή και συντελεστές ήταν στο στάδιο συζητήσεων.

Πέμη Ζούνη, Αντώνης Καρυστινός, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Σταύρος Σβήγκος συνθέτουν την τετράδα των κεντρικών ρόλων και σε επίσης πρώτους ρόλους θα δούμε από το φθινόπωρο τους Στάυρο Ζαλμά, Έφη Παπαθεοδώρου, Γεράσιμο Γεννατά, Μαρία Κωνσταντάκη, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Κώστα Κάππα, Κώστα Καζανά, Αρετή Πασχάλη, Λεωνίδα Καλφαγιάννη, Λίλη Τσεσματζόγλου, Μαρία Καβουκίδου, Δένια Μιμερίνη, και Χρύσα Κλούβα.

Την προσαρμογή σεναρίου κάνει η Ρένα Ρίγγα σε επιμέλεια Δημήτρη Αποστόλου, και τη σκηνοθεσία κάνουν ο Βασίλης Τσελεμέγκος σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Πορτοκαλάκη.

Ο «Έρωτας φυγάς» διαδραματίζεται στην ελληνική ύπαιθρο της δεκαετίας του ’50 και εξελίσσεται σε «έρωτα μοιραίο, με σταυροδρόμια ηθικής που συναντάμε ακόμη και σήμερα, έχει έντονους χαρακτήρες, συναισθήματα, και καταιγιστικές ανατροπές».

Η ιστορία στον πυρήνα της έχει έναν έρωτα αγνό, στον απόηχο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και του Εμφυλίου.

Ο έρωτας του Μάρκου, ενός μηχανικού αυτοκινήτων και της Αλεξάνδρας, μιας ράφτρας, που αρχίζει στην Αθήνα το 1955 με τις πιο απλές, καθημερινές και ευοίωνες προοπτικές, φτάνει να γίνει η αιτία μιας τεράστιας αντιπαράθεσης κάπου στη Μεσσηνία, σε αγροτική περιοχή με μεγάλα τσιφλίκια. Όλη η  περιοχή συγκλονίζεται από τον πόλεμο που ξεσπάει εξαιτίας αυτού του έρωτα. 

Μια δολοφονία για λόγους τιμής φέρνει το ζευγάρι σε μια αγροτική περιοχή. Κρύβονται σ’ ένα μεγάλο τσιφλίκι ως εργάτες γης. Κανείς δεν ξέρει ότι είναι ζευγάρι. Αυτό οδηγεί σε παρεξηγήσεις και την προοπτική  λάθος σχέσεων. Γεννιούνται ίντριγκες και υπόγειες κόντρες. Ο άρχοντας της περιοχής, Ιάσωνας Δεμερτζής ερωτεύεται με πάθος την Αλεξάνδρα. Όταν εκείνη χάνει τον Μάρκο, που καταδικάζεται για δολοφονία, την παντρεύεται αγνοώντας ότι εκείνη είναι έγκυος.

Ο Μάρκος βγαίνοντας από την φυλακή βάζει σκοπό στη ζωή του να εκδικηθεί. Για να το πετύχει αυτό θα καταφέρει να γίνει εξίσου ισχυρός με τον αντίπαλό του. Ο πόλεμος μεταξύ τους θα είναι πόλεμος ως το τέλος. 

Η σειρά συγκαταλέγεται στο είδος εκείνο της μυθοπλασίας, το λεγόμενο historical ή period dramas κατά την διεθνή ορολογία και βασίζεται στην τουρκική σειρά «Bir Zamanlar Cukurova», «Κάποτε στην Τσουκούροβα» στα ελληνικά (κάνει διεθνή καριέρα με τίτλο «Bitter lands»).

Διαβάστε επίσης:

ΕΡΤ1: Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «Στο Κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαρά – Φάκελος «17 Νοέμβρη»

«Κλειδωμένη» θεωρείται η μετακίνηση Μαυραγάνη στον ΑΝΤ1

Προβληματισμός στις ΗΠΑ για το Tik Tok – Να «κατέβει» ζητά το αμερικανικό ΕΣΡ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 18:28