search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 08:01
MENU CLOSE

Τηλεθέαση: To Mega στην κορυφή με τον ΣΚΑΪ όμως από κοντά

05.07.2022 11:26
tiletheasi-new

Αγώνας μέχρι τελικής «πτώσης» καταγράφεται ακόμα και αυτή τη χρονική στιγμή, κατά την οποία η τηλεοπτική περίοδος οδεύει προς την ολοκλήρωση της. Τα κανάλια δεν επαναπαύονται και θέλουν το καλύτερο δυνατό φινάλε για τη σεζόν.

Στο επταήμερο που μόλις πέρασε η «ψαλίδα» μεταξύ πρώτου και δεύτερου σταθμού έκλεισε σημαντικά.

Τo Mega διατηρήθηκε πρώτο σε προτιμήσεις κανάλι στο σύνολο της εβδομάδας που μας πέρασε με μερίδιο τηλεθέασης 13,5%. Υπολειπόταν κατά μία ποσοστιαία μονάδα συγκριτικά με αυτό που είχε αποσπάσει από την πίτα τηλεθέασης του προπερασμένου επταήμερου.

Η κάμψη αυτή έφερε πιο κοντά στο κανάλι της Συγγρού τον ΣΚΑΪ, το μερίδιο του οποίου εμφάνισε ανεπαίσθητη μεταβολή, προς τα πάνω.

Κατά μισή ποσοστιαία μονάδα υποχώρησε το μερίδιο του Alpha και στο διάστημα 27 Ιουνίου με 3 Ιουλίου ήταν ισομεγέθες με εκείνο του ΑΝΤ1 (12,5%), σύμφωνα με τη Nielsen.

Σημαντικές ανακατατάξεις δεν παρατηρήθηκαν και φαίνεται ότι η όποια μικροδιαφορά στα μεγέθη δεν σημαίνει μετακίνηση τηλεθεατών από κάποιο κανάλι σε κάποιο άλλο. Πιθανότερο είναι μερικοί τηλεθεατές να διαφοροποίησαν την σχέση τους με την τηλεόραση.

Από την συγκριτική παρατήρηση των εβδομαδιαίων μεριδίων των καναλιών, στο σύνολο του, προκύπτει ότι το άθροισμα των κομματιών τους δεν ανέρχεται σε ποσοστό 100%.

Στην εβδομάδα 20 εως 26 Ιουνίου τα κανάλια εθνικής εμβέλειας είχαν άθροισμα μεριδίων που έφθασε στο 77,5%. Το ποσοστό που υπολείπεται- εν προκειμένω 22,5%– αφορά στους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς, συνδρομητικές πλατφόρμες, υπηρεσίες streaming, παρακολούθηση από έξυπνες συσκευές, αλλά και παρακολούθηση DVD κλπ.

Την εβδομάδα που μόλις πέρασε τα άθροισμα των μεριδίων των καναλιών υποχώρησε σχεδόν κατά μία ποσοστιαία μονάδα (76,6%) και προστέθηκε στα αποκαλούμενα «Others» από τη Nielsen, το μερίδιο των οποίων διαμορφώθηκε στο 23,4%.

Που σημαίνει ότι από τη μια βδομάδα στην άλλη «έστρεψαν την πλάτη» στην γραμμική τηλεόραση, περισσότεροι επιλέγοντας άλλες προτάσεις για την οικειακή (τηλε)ψυχαγωγία τους.

Διαβάστε επίσης:

ΕΡΤ για κινητοποιήσεις ΕΣΗΕΑ: Υποκρύπτουν σκοπιμότητες αν είναι «αδιέξοδες»

Αγώνες του Champions League στην πλατφόρμα της Amazon από το 2024

«Φιλαράκια»: «Συγγνώμη» 4 εκατ. δολαρίων από την δημιουργό της σειράς για την απουσία διαφορετικότητας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 08:01