search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 09:17
MENU CLOSE

Βουλή: Δείτε LIVE τη σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών

06.07.2022 12:14
VOULI

Συνεχίζεται σε προεκλογικό κλίμα στη Βουλή η συζήτηση για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης με τις ομιλίες πολιτικών αρχηγών.

Παρακολουθήστε τη συζήτηση σε ζωντανή μετάδοση:

Μητσοτάκης: Τέλος για όλους η εισφορά αλληλεγγύης – Ξεπαγώνουν οι συντάξεις από το νέο έτος

Με άλλο ένα «δωράκι» συνόδευσε ο πρωθυπουργός την εισαγωγική ομιλία του στη συζήτηση στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι από 1/1/2023 καταργείται για όλους -δηλαδή, και για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους- η εισφορά αλληλεγγύης, αλλά και ότι «ξεπαγώνουν» οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της ομιλίας του περιέγραψε τους βασικούς άξονες κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης, επικεντρωνόμενος σε τέσσερις βασικούς άξονες, την εργασία, την ανεργίατο ασφαλιστικό και τις συντάξεις και την προστασία των πιο ευάλωτων.

Τσίπρας: Επίθεση για εθνικά θέματα και Novartis

«Εδώ και καιρό, κύριε Μητσοτάκη, παίζετε με κρίσιμα εθνικά θέματα, αλλά και με τις εκλογές. Σήμερα είναι ευκαιρία να δώσετε απαντήσεις. Αποτελείτε παράγοντα πολιτικής αστάθειας στον τόπο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι στα 46 λεπτά της ομιλίας του «ξέχασε» να αναφερθεί σε 5 λέξεις.

«Βλέπω ότι οι βουλευτές σας χειροκρότησαν και το χρειαζόσασταν μετά τη χθεσινή σας εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σας άκουσα για 46 λεπτά και ξεχάσατε πέντε λέξεις: ακρίβεια, βενζίνη, πληθωρισμός, πανδημία και Novartis» ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης:

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Γκαζάκια στο σπίτι του βουλευτή στο Παγκράτι – «Το θεωρώ τρομοκρατική επίθεση» (photos/video)

Νίκος Ανδρουλάκης: Το Ευρωκοινοβούλιο τιμά τον Ανδρέα Παπανδρέου – «Πράξη αναγνώρισης της προσφοράς του στην πατρίδα» (Photo) 

Τσίπρας: Σχέδιο τεσσάρων αξόνων για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης – Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 09:17