search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:18
MENU CLOSE

Βουλή: Στα ύψη το θερμόμετρο για την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο – Κόντρα Φίλη με Συρίγο

07.07.2022 18:40
SYRIGOS_252

Ένταση κατεγράφη στη Βουλή σήμερα με αφορμή την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για ναυάγιο με πρόσφυγες στο Φαρμακονήσι το 2014 στο οποίο 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Το γεγονός σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκος Φίλης, λέγοντας «είμαι στη πολύ δυσάρεστη θέση να ενημερώσω ότι πριν λίγο ανακοινώθηκε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργο που καταδικάζουν την Ελλάδα για 11 θανάτους μεταναστών στο Αιγαίο επί κυβέρνησης Σαμαρά και 340.000 ευρώ για ηθική βλάβη. Πρόκειται για το Φαρμακονήσι. Αν μας ακούτε κ. Σαμαρά θα πάμε μέχρι τέλους στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου», τόνισε.

Απαντώντας ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος κάλεσε τον κ. Φίλη να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλάει για την εικόνα της χώρας.

«Σας παρακαλώ πολύ επειδή αυτά είναι θέματα που αφορούν στην διεθνή εικόνα της χώρας να είστε πιο προσεκτικός», είπε χαρακτηριστικά, με τον κ. Φίλη να ανταπαντά:

«Δεν είπατε τίποτα για την απόφαση. Ντροπή σας να μιλάτε έτσι, είναι ντροπή».

«Όσο διάβασα την απόφαση αναφέρει ότι δεν έγινε σωστή έρευνα. Ένα εξαιρετικά θλιβερό περιστατικό μη το μετατρέπετε με δικές σας ερμηνείες σε push backs», είπε ο κ. Συρίγος, με τον κ. Φίλη να ζητά από τον υφυπουργό να καταδικάσει τα pushbacks.

«Διασύρετε την Ελλάδα αυτό κάνετε, είναι ανάξια η χώρα τέτοιας κυβέρνησης», είπε ο Νίκος Φίλης.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Μάντζος: «Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να καλύψει την αποτυχία του στη διαχείριση των κρίσεων»

Μητσοτάκης σε ΠτΔ: Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να στηρίξει τους πιο αδύναμους 

Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός έχει χάσει τον έλεγχο και όσο παραμένει αποτελεί τον μεγαλύτερο παράγοντα αστάθειας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:18