search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 04:33
MENU CLOSE

Η ανακαίνιση του σπιτιού τους αποκάλυψε έναν μικρό θησαυρό κι ένα σκοτεινό μυστικό (Photos/Video)

13.07.2022 15:27
money-new

Ο Ρίτσαρντ και η Σούζαν Γκίλσον αγόρασαν το σπίτι τους στο Γουίλγουντ του Νιού Τζέρσι πριν από τέσσερα χρόνια και το ανακαίνιζαν σταδιακά.

Είναι ένα οίκημα του 1920 και χρειαζόταν αρκετές εργασίες. Η τελευταία φάση της ανακαίνισης, στον κήπο, τους έφερε αντιμέτωπους με το κρυφό παρελθόν του σπιτιού.

Ο Ρίτσαρντ  χρησιμοποιούσε έναν μικρό εκσκαφέα για να απομακρύνει τις πέτρες, όταν ξέθαψε δύο κυλινδρικά αντικείμενα, μήκους 12 εκατοστών και διαμέτρου πέντε εκατοστών. Δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία, τα πέταξε στην άκρη κι όταν τελείωσε τη δουλειά του τα άνοιξε.

Με έκπληξη διαπίστωσε ότι  μέσα στους κυλίνδρους ήταν προσεκτικά διπλωμένα παλιά χαρτονομίσματα των 10 και 20 δολαρίων, με χρονολογία έκδοσης το 1934. Συνολικά ήταν 1000  δολάρια, που αντιστοιχούν σε σημερινά 20.000 δολάρια.

«Είδα ότι ήταν μικρά πράσινα χαρτιά και όταν τα παρατήρησα προσεκτικά είπα  ότι αυτά είναι χρήματα», δήλωσε  ο Ρίτσαρντ στο τοπικό κανάλι NJ Advance Media, περιγράφοντας ότι τα χαρτονομίσματα «ήταν σφιχτά τυλιγμένα σαν μικρά πουράκια».

Ο θησαυρός που βρήκε στην αυλή του σπιτιού του, οδήγησε τον Ρίτσαρντ στην διερεύνηση του παρελθόντος του οικήματος.

Η άκρη στον μίτο ήταν η παρατήρηση που έκανε ο Ρίτσαρντ, ότι όλα τα χαρτονομίσματα είχαν τυπωθεί την ίδια χρονιά, το 1934.

«Αν ψάξεις στην τσέπη σου και προσέξεις τα χαρτονομίσματα θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι όλα της ίδιας έκδοσης. Δεν γίνεται αυτό. Κάπως, κάποιος, έπαιρνε τότε καινούρια χαρτονομίσματα στα χέρια του, τα τύλιγε προσεκτικά και τα έβαζε στον κύλινδρο. Κάποιος τα έκρυβε, αλλά όχι κάτω από το κρεβάτι, ούτε σε κάποια κρύπτη στον τοίχο», είπε ο Ρίτσαρντ.

Έτσι άρχισε να ρωτά τους γηραιότερους γείτονες, από τους οποίους έμαθε ότι είχαν ακούσει φήμες πως το σπίτι του ήταν, πριν από πολλά χρόνια, οίκος ανοχής. Προφανώς εκείνος ή εκείνη που είχε τον έλεγχο του οίκου ανοχής φρόντιζε να συγκεντρώνει τα χρήματα που έπαιρνε, χωρίς να έχει συναλλαγές με τράπεζες.

Ο Ρίτσαρντ είπε στο NJ Advance Media ότι σχεδιάζει να κρατήσει τα χρήματα, αφού είναι ένα στοιχείο που συνδέεται με την ιστορία της περιοχής.

«Γενικά όταν κάνεις μια ανακαίνιση βρίσκεις διάφορα πράγματα, αλλά δεν βρίσκεις τέτοια, όπως εγώ», είπε ο Ρίτσαρντ, που δεν έδειξε να ενοχλείται από το σκοτεινό μυστικό που έκρυβε ο κήπος του σπιτιού του.

Διαβάστε επίσης:

Το μέλλον των συναλλαγών είναι εδώ: Πληρωμές με εμφύτευση μικροτσίπ στο χέρι (photos/videos)

Σερ Μο Φάρα: Οι αποκαλύψεις του Ολυμπιονίκη ξετυλίγουν το κουβάρι του trafficking στη Βρετανία – Ξεκίνησαν έρευνα οι αρχές (video)

Σρι Λάνκα: Ο πρωθυπουργός ορίστηκε προσωρινός πρόεδρος – Διαδηλωτές περικύκλωσαν το σπίτι του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19