search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 08:48
MENU CLOSE

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την ενέργεια – Εξετάζονται όλα τα σενάρια

14.07.2022 16:51
Γιατί η κυβέρνηση ρίχνει αλλού τις ευθύνες για την πανδημία - Media

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου θα τίθενται επί τάπητος οι νέες εξελίξεις με το φυσικό αέριο στην Ευρώπη και η κατάσταση στον ενεργειακό τομέα στη χώρα μας.

Πρόκειται για μια από τις συσκέψεις που γίνονται συχνά για το συγκεκριμένο θέμα, όπως ανέφερε και στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, προκειμένου «να ενημερώνεται θεσμικά ο πρωθυπουργός από τους αρμόδιους, από την ομάδα που έχει συστήσει ο υπουργός Ενέργειας για όλα τα ζητήματα που αφορούν σε αυτόν τον τομέα, είτε αυτό έχει να κάνει με την ασφάλεια της αλυσίδας εφοδιασμού, είτε έχει να κάνει με τις τιμές».

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως υπάρχει ανησυχία σε ολόκληρη την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο για την κατάσταση στα ενεργειακά, ωστόσο «εμείς δεν έχουμε ιδιαίτερο λόγο να ανησυχούμε παραπάνω» συμπληρώντας. «Επεξεργαζόμαστε όλα τα σενάρια, αξιολογούμε όλα τα δεδομένα, λαμβάνουμε τα μέτρα μας έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ακόμα και στην πιο ακραία δυσάρεστη εξέλιξη».

Υπενθυμίζεται ότι, επικαλούμενη έργα συντήρησης, η Ρωσία έκλεισε έως τις 20 Ιουλίου τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream, την στιγμή που την Τετάρτη η Gazprom ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την καλή του λειτουργία.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη καταστρώσει Plan B για να είναι έτοιμη σε περίπτωση που το χειρότερο σενάριο, αυτό της πλήρους διακοπής της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη δηλαδή, γίνει πραγματικότητα. Σε αυτό προβλέπεται η λειτουργία πέντε μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με ντίζελ, αντί για φυσικό αέριο και τη λειτουργία τον Σεπτέμβριο και νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ (Πτολεμαΐδα 5).

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις Αυγούστου: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Αλλαγές στη ρύθμιση αναστολής ζητούν οι προμηθευτές

Power Pass: Από αύριο οι πληρωμές – Επέκταση και στους λογαριασμούς Ιουνίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 08:48