search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 18:49
MENU CLOSE

Το Instagram λανσάρει τις «κρυφές» αναρτήσεις – Οι χρήστες θα πληρώνουν για να τις δουν

14.07.2022 19:41
instagram_new2

Το Instagram θα έχει πλέον κρυφές αναρτήσεις που οι χρήστες θα πρέπει να πληρώσουν για να δουν.

Σε μια νέα αναβάθμιση της εφαρμογής, που κυκλοφόρησε για τους δημιουργούς περιεχομένου, ο διευθύνων σύμβουλος του Instagram Adam Mosseri ανακοίνωσε ότι οι δημιουργοί θα μπορούν να δημοσιεύουν αναρτήσεις ροής που θα είναι ορατές μόνο στους συνδρομητές.

Παλαιότερα αυτό ήταν μόνο ένα χαρακτηριστικό που ίσχυε για τα Stories, αλλά ο κ. Mosseri είπε ότι αυτό είναι ένα από τα κορυφαία αιτήματα που έχει λάβει η εταιρεία.

Εκτός από τις αναρτήσεις, η δυνατότητα θα ισχύει και για τα reels, δηλαδή τα βίντεο που αναρτώνται κι έχουν τη μορφή αυτών του TikTok.

Οι δημιουργοί θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα σε έως και 30 συνδρομητές ταυτόχρονα, για να «αλληλεπιδρούν με τους θαυμαστές με ουσιαστικό τρόπο», λέει ο κ. Mosseri.

Μια συνδρομή στο Instagram θα κοστίζει μεταξύ 0,99 και 99,99$ ανά μήνα και θα υπάρχει μια αρχική σελίδα συνδρομητών στο προφίλ των δημιουργών όπου οι χρήστες θα μπορούν να δουν συγκεκριμένο περιεχόμενο.

«Αυτό είναι μόνο ένα βήμα σε μια πολύ μεγαλύτερη διαδρομή», καταλήγει ο κ. Mosseri, λέγοντας ότι αυτά τα εργαλεία έχουν «επεκταθεί σε δεκάδες χιλιάδες δημιουργούς στις ΗΠΑ».

Τα νέα χαρακτηριστικά, τα οποία παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, αποτελούν μέρος της προσπάθειας της εταιρείας να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από άλλες εφαρμογές όπως το OnlyFans ή το TikTok, καθώς και  τη δυνατότητα των Super Follows του Twitter .

Το Instagram πιστεύει ότι η δύναμή του έγκειται στην καθιερωμένη παρουσία του και θέλει να αποτρέψει τους χρήστες να αναζητούν υλικό σε άλλες πλατφόρμες.

«Η ευκολία να τα έχουμε όλα εκεί που ήδη συμβαίνει η συζήτηση και η σύνδεση, πιστεύουμε ότι θα είναι ένα από τα πιο δυνατά σημεία αυτού τόσο για τους δημιουργούς όσο και για τους θαυμαστές».

Το Instagram δοκιμάζει επίσης μια ροή αναρτήσεων πλήρους οθόνης, αλλά θα περάσει λίγος χρόνος για να φτάσει σε κάθε χρήστη, καθώς η εταιρεία κινείται ώστε να κάνει την εφαρμογή καλύτερη για τα βίντεο. 

«Ας είμαστε ειλικρινείς, υπάρχει πραγματικά σοβαρός ανταγωνισμός αυτή τη στιγμή», είπε. «Το TikTok είναι τεράστιο, το YouTube είναι ακόμα μεγαλύτερο και υπάρχουν πολλές άλλες καινούριες εφαρμογές επίσης».

Διαβάστε επίσης:

Μπλεγμένη και σε σεξουαλικά σκάνδαλα η Uber – Εκατοντάδες καταγγελίες για κακοποιήσεις από οδηγούς στις ΗΠΑ (Video)

Βρετανία: Αντιδράσεις με τα «δόντια Τουρκίας» – Από φθηνή επένδυση έγινε… εφιάλτης (Video)

Απαγορεύτηκαν οι διαφημίσεις για «γνωριμίες με γυναίκες από την Ουκρανία» – Οι λόγοι της απόφασης (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 18:48