search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:52
MENU CLOSE

Αντιπολίτευση: «Πυρ ομαδόν» κατά της κυβέρνησης για το Power Pass

15.07.2022 17:02
power_pass_new

«Την ώρα που οι πολίτες βιώνουν για μια ακόμη φορά την εξαπάτηση του κ. Μητσοτάκη, εκείνος βγαίνει και τους προσβάλλει» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, καυτηριάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το power pass.

Σε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του παραθέτει τα εξής στοιχεία: «Από τα 4,2 εκατ. νοικοκυριά, 1,7 εκατ. νοικοκυριά δεν πήραν ούτε ευρώ. Και οι υπόλοιποι πήραν ψίχουλα ως επιστροφή αφού μεσοσταθμικά η ενίσχυση είναι μόλις 17 ευρώ/ μήνα».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει σπάσει κάθε ρεκόρ αλαζονείας. Νομίζει ότι θα συνεχίσει να εξαπατά τον ελληνικό λαό για πάντα. Έχει διαλύσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό μέσω της ΔΕΗ και των έμμεσων φόρων στα καύσιμα και στα βασικά ήδη διατροφής», υπογραμμίζει, σχολιάζοντας ότι «επιστρέφει στους πολίτες το ένα από τα δέκα που κλέβει, και μιλάει και από πάνω για αποκατάσταση της αδικίας».

«Η αδικία, όμως, είναι ο ίδιος. Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό ένας πρωθυπουργός τόσο άσχετος με την πραγματικότητα», καταλήγει ο Ν. Ηλιόπουλος.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για Power Pass: Ζητάμε πλήρη απολογισμό για τα ποσά και τους δικαιούχους

«Η κυβέρνηση προσπάθησε επικοινωνιακά να παραπλανήσει τους πολίτες αφήνοντάς τους να πιστεύουν ότι θα λάβουν 600 ευρώ» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, για το Power Pass και τα 40άρια ευρώ που -στην πλειοψηφία τους- μοιράστηκαν ως οικονομική στήριξη στους πολίτες, για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Μάλιστα, σχολιάζει και την έκθεση της Κομισιόν με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αγοράς Ενέργειας της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα πληρώνει το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη στις επιχειρήσεις και το τρίτο στα νοικοκυριά.

«Η υπερκερδοσκοπία των αγορών ενέργειας στην Ελλάδα καλά κρατεί και οδηγεί σε οικονομική αφαίμαξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων» αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των Τομέων Οικονομικών και Ενέργειας του κόμματος και συμπληρώνει μεταξύ άλλων:

«Καλούμε την κυβέρνηση, που προσπάθησε επικοινωνιακά να παραπλανήσει τους πολίτες αφήνοντάς τους να πιστεύουν ότι θα λάβουν 600 ευρώ, να παρουσιάσει πλήρη απολογισμό με τον συνολικό αριθμό δικαιούχων και το ποσό που χορηγήθηκε, για να αποδειχθεί η αναποτελεσματικότητα της πολυδιαφημισμένης επιδοματικής πολιτικής, την ώρα που η ακρίβεια κατατρώει τα εισοδήματα των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας».

«Αυτές οι πολιτικές το μόνο που καταφέρνουν είναι να δίνουν “πάσες” στην αισχροκέρδεια» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΚΕ: Μετά την κοροϊδία του PowerPass, η σημερινή κοροϊδία του κ. Μητσοτάκη

«Μετά την κοροϊδία του PowerPass, με τα λαϊκά νοικοκυριά να βλέπουν ψίχουλα στους λογαριασμούς τους σε σύγκριση με αυτά που έχουν πληρώσει, έρχεται και η σημερινή -ακόμη μεγαλύτερη- κοροϊδία του κυρίου Μητσοτάκη που μιλάει για “ανακούφιση” και “αποκατάσταση αδικίας”», επισημαίνει σχόλιο του ΚΚΕ.

«Η εκτίναξη της ενεργειακής ακρίβειας, που ο κύριος Μητσοτάκης την εμφανίζει σαν να είναι περίπου “φυσικό φαινόμενο”, δεν είναι τίποτε άλλο παρά το αποτέλεσμα της πολιτικής της “απελευθέρωσης” της ενέργειας, της λεγόμενης “πράσινης μετάβασης” και των υπέρογκων φόρων, στην οποία “διακρίθηκαν” όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Γι’ αυτό και η πραγματική “αποκατάσταση της αδικίας” βρίσκεται μόνο στην ανατροπή αυτής της πολιτικής και στις θέσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ», προσθέτει το ΚΚΕ.

Κριθαρίδης: Ο Πρωθυπουργός με απύθμενο θράσος γιορτάζει κιόλας την τεράστια κοροϊδία του power pass

«Ο Πρωθυπουργός αντί να κρυφτεί τώρα που αρχίζουν και αναρτώνται τα εκκαθαριστικά του power pass και αποκαλύπτεται η τεράστια κοροϊδία, η απάτη και ο εμπαιγμός της κοινωνίας, έστειλε και μήνυμα για να “γιορτάσει” την πληρωμή τους», σημειώνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Είναι τόσο απύθμενο το θράσος του κ. Μητσοτάκη όμως και τόσο μεγάλη η σιγουριά του ότι τα συστημικά μέσα που ελέγχει θα προσπαθήσουν να πείσουν μαζί με αυτόν, τον κόσμο ότι τα ποσά που λαμβάνουν είναι πιο κοντά στα 600 ευρώ που υποσχόταν αρχικά για την αποζημίωση της ρήτρας αναπροσαρμογής των προηγούμενων μηνών, από τα 18 ευρώ που τελικά λαμβάνουν οι περισσότεροι πολίτες», σχολιάζει, τονίζοντας πως «δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Μητσοτάκης Α.Ε. για να διαχειριστεί το φιάσκο προσπαθεί να “χρυσώσει το χάπι” στην κοινωνία με αποζημίωση τελικά και του μηνός Ιουνίου».

«Τα 40 εκατομμύρια όμως που υπόσχεται και για εκεί δεν φτάνουν ούτε για ζήτω. Αντί λοιπόν να συνεχίζει η Κυβέρνηση να παριστάνει την γενναιόδωρη απέναντι στην κοινωνία, όταν είναι γενναιόδωρη μόνο απέναντι στην κρατικοδίαιτη παρασιτική ολιγαρχία, να καταργήσει εδώ και τώρα τους μηχανισμούς της αισχροκέρδειας σε βάρος των πολιτών, βάζοντας τέλος στο αίσχος του Χρηματιστηρίου Ενέργειας που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και απογείωσε η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη», καταλήγει ο Μ. Κριθαρίδης.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Νοικοκυριά και επιχειρήσεις χάνουν γιατί ο Μητσοτάκης έχει έγνοια τα κέρδη της ΔΕΗ

Ενέργεια: Με τον φόβο του δελτίου στο ρεύμα κινείται η κυβέρνηση – Σχέδιο σαράντα ημερών για να αντιμετωπίσει την κατάσταση

Μητσοτάκης: Σε εκδήλωση για την καινοτομία και την ελληνική επιχειρηματικότητα στο Ηρώδειο (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:51