search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 18:35
MENU CLOSE

Σταύρος Νικόλας Νιάρχος: Παραμένει υπό κράτηση στο Κονγκό ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος – Ο λόγος σύλληψής του

18.07.2022 16:20
niarchos_new
credit: Instagram/@apostcardfromthevolcano

Ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος, Σταύρος Νικόλας Νιάρχος, παραμένει υπό κράτηση στο Κονγκό, μετά τη σύλληψή του από τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο δημοσιογράφος συνελήφθη επειδή προσέγγισε ένοπλες οργανώσεις που δρουν στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Τα τοπικά ΜΜΕ, επικαλούμενα οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών όπως το RECN, ανέφεραν ότι ο Νιάρχος και ένας Κονγκολέζος δημοσιογράφος συνελήφθησαν στην νοτιοανατολική πόλη Λουμπουμπάσι την Τετάρτη και μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα Κινσάσα.

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Νιάρχος κρατείται στην Κινσάσα από τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας (ANR).

Ο αξιωματούχος υποστήριξε πως η κυβέρνηση πρέπει να είναι «σε εγρήγορση» μετά τη δολοφονία δύο μελών του ΟΗΕ το 2017. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Αμερικανίδα πρόξενος επισκέφθηκε τον Νιάρχο, ο οποίος ενδέχεται να αφεθεί ελεύθερος ακόμα και σήμερα, αφού οι τοπικές αρχές «δεν έχουν κανένα συμφέρον να τον κρατούν».

Ποιος είναι ο Σταύρος Νικόλας Νιάρχος

Ο 33χρονος εγγονός του εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου, γιος του Σπύρου Νιάρχου και της Δάφνης Γκίνες, έχει επιλέξει να ακολουθήσει διαφορετική πορεία από αυτή της οικογενειακής παράδοσης και εργάζεται ως δημοσιογράφος για τα αμερικανικά περιοδικά «The Nation» και «The New Yorker».

Το ενδιαφέρον του βρίσκεται στην ερευνητική δημοσιογραφία, έχοντας ταξιδέψει για να καλύψει θέματα, μεταξύ άλλων, σε Κονγκό, Υεμένη, Ιαπωνία και Μπουργκίνα Φάσο, τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε «Guardian», «Independent» και «Observer».

Μια από τις σημαντικότερες δουλειές του, είναι η πρόσφατη αποστολή του στην Ουκρανία, μετά την έναρξη της εισβολής των στρατευμάτων του Πούτιν, με τον ίδιο να ταξιδεύει στο Λβιβ και να καταγράφει, πέρα από την τραγική καθημερινότητα των αμάχων, τις προσπάθειες των Ουκρανών να περισώσουν από τους βομβαρδισμούς έργα τέχνης και πολιτισμού. Παράλληλα, παρουσίασε και τη δράση του ουκρανικού αντιστασιακού ραδιοφωνικού σταθμού Kraina FM.

Διαβάστε επίσης:

Σειρά ντοκιμαντέρ για τον Μπόρις Τζόνσον από το Channel 4

Survivor – Μαρτίκας: Τι είπε για τον νικητή Στάθη Σχίζα και την αντίδραση της Αντωνά (Video)

Τηλεθέαση: Eurovision, «Σασμός» και «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» στην κορυφαία τριάδα της σεζόν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 18:35