search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 15:34
MENU CLOSE

Προσοχή: Πώς θα διαπιστώσεις αν το δωμάτιο που νοίκιασες για τις διακοπές σου έχει κρυφές κάμερες (Video)

22.07.2022 11:16
hotel

Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε κάποιος κατά την διάρκεια των διακοπών του, είναι να τον παρακολουθούν.

Πώς μπορείς, λοιπόν, να είσαι σίγουρος ότι ο άνθρωπος που σου έχει νοικιάσει το δωμάτιο για να μένεις στις διακοπές σου δε θα σε παρακολουθεί μέσω κρυφής κάμερας;

Αν και φαινόμενο αυτό δεν είναι και τόσο συχνό στην χώρα μας, ωστόσο έχουν αποκαλυφθεί κάποια παρόμοια περιστατικά, οπότε καλό θα ήταν ο καθένας να πάρει τα μέτρα του.

Μάλιστα, το θέμα έχει απασχολήσει αρκετά τα ΜΜΕ στο εξωτερικό, με δεκάδες videos στο Youtube και στα social media να ενημερώνουν για τις κινήσεις που κάποιος πρέπει να κάνει αν θέλει να είναι σίγουρος ότι δε θα τον παρακολουθεί κανείς.

Τι πρέπει να κάνεις: Βήμα – βήμα

Ύποπτα μέρη

Το πρώτο που έχεις να κάνεις, είναι να τσεκάρεις τα ύποπτα μέρη που θα μπορούσαν φιλοξενήσουν μία κάμερα. Αυτά είναι αεραγωγοί, τρύπες και κενά σε τοίχους ή οροφές, καθώς και το πάνω μέρος διαφόρων επίπλων, όπως είναι τα σύνθετα ή διάφορα ράφια.

Ψάξε εκεί που δε θα σκεφτόταν κανείς

Έχε πάντα στο μυαλό σου ότι καθώς δεν είμαστε στο 2000, η κρυφή κάμερα μπορεί να είναι ένας φορτιστής τηλεφώνου, ένα βιβλίο ή ένα ζευγάρι γυαλιά. Οπότε θα πρέπει να κοιτάξεις προσεκτικά τον χώρο. Αν βρεις κάτι που σου κινεί τις υποψίες, ψάξ’το online και τσέκαρε αν υπάρχει κάτι ανάλογο σε spy cam.

Το κινητό… σύμμαχός σου!

Μία ακόμα λύση είναι να σβήσεις όλα τα φώτα και να ανάψεις την κάμερα του κινητού σου, ψάχνοντας στον χώρο για κάποια αντανάκλαση που θα κάνει το τζαμάκι που έχει μπροστά η κάμερα.

Συσκευές ανίχνευσης

Το να δώσεις χρήματα για να αγοράσεις μία ειδική συσκευή, δεν είναι και τόσο καλή ιδές καθώς θα επιβαρυνθείς οικονομικά, τη στιγμή που οι συσκευές που καταγράφουν μόνο ή μεταφέρουν τα δεδομένα μέσω καλωδίου δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν.

Ωστόσο, μπορείς να βρεις online κάποιες free εφαρμογές οι οποίες ¨μαρτυρούν” ποια gadgets είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο.

Βέβαια, ο ιδιοκτήτης δεν αποκλείεται να έχει φτιάξει ένα δεύτερο, ξεχωριστό δίκτυο για τις κάμερες, ωστόσο, αν κάνεις τις παπαράνω κινήσεις σίγουρα θα αυξήσεις τις πιθανότητες να είσαι ασφαλής και χωρίς… αδιάκριτα βλέμματα στις διακοπές σου.

Διαβάστε επίσης:

Μεντβέντεφ: «Οι Ευρωπαίοι θα ξεπαγιάσουν τον χειμώνα – Ίσως εξαφανιστεί από τον χάρτη η Ουκρανία» (videos)

Σρι Λάνκα: Νέος πρωθυπουργός ο Ντίνες Γκουναουάρντενα

ΗΠΑ: Ποιος πριονίζει την καρέκλα του Τζο Μπάιντεν; (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 15:34