search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:25
MENU CLOSE

Κέιτ ΜακΚαν: Ποια είναι η δημοσιογράφος που έκλεψε τη «δόξα» από τους πολιτικούς στο debate για την ηγεσία των Τόρις

27.07.2022 11:34
Kate McCann3

Ήταν ένα debate που το περίμεναν πολλοί στη Βρετανία και θεωρούσαν ότι θα μπορούσε να δώσει ουσιαστικό προβάδισμα σε έναν από τους δύο υποψήφιους για την προεδρία του Συντηρητικού Κόμματος. Όμως τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες και μάλιστα χωρίς την ευθύνη των δύο μονομάχων.

Ήταν 6:31 ώρα Λονδίνου,  η Λιζ Τρας και ο Ρίσι Σούνακ είχαν ήδη ανταλλάξει τα πρώτα πυρά και ανάμεσά τους στο στούντιο βρισκόταν η νεαρή και πολλά υποσχόμενη πολιτική ρεπόρτερ Κέιτ ΜακΚαν. Οι κάμερες ήταν στραμμένες στα πρόσωπα των δύο μονομάχων. Ξαφνικά ακούστηκε ένας θόρυβος και οι δύο πολιτικοί πάγωσαν. Όλα συνέβησαν μπροστά στα μάτια των έντρομων πολιτών που βρίσκονταν στο ακροατήριο.

Η μετάδοση του debate διακόπηκε και σε λίγα λεπτά η εκπρόσωπος του καναλιού News UK ανακοίνωσε ότι η δημοσιογράφος  είχε λιποθυμήσει και γι αυτό ήταν αδύνατο να συνεχιστεί η πολιτική τηλεμαχία.

«Η Κέιτ ΜακΚαν λιποθύμησε ενώ το πρόγραμμα βρισκόταν στον αέρα και παρόλο που είναι καλά στην υγεία της, η ιατρική συμβουλή ήταν να μην συνεχίσουμε το debate», ανακοίνωσε το κανάλι, ζητώντας συγγνώμη από τους τηλεθεατές.

Η Κέιτ ΜακΚαν επρόκειτο να έχει συμπαρουσιαστή στο στούντιο, τον Χάρι Κόουλ , ο οποίος όμως λίγες ώρες πριν από την τηλεμαχία διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό. Έτσι η Κέιτ ΜακΚαν κλήθηκε να σηκώσει μόνη της το βάρος της πολυαναμενόμενης «ανάκρισης» των δύο μονομάχων για την ηγεσία των Τόρις. Όμως αποδείχτηκε πως το βάρος αυτό ήταν πολύ μεγάλο για την Κέιτ ΜακΚαν, η οποία κατά πάσα πιθανότητα λόγω του στρες λιποθύμησε.

Μόλις αντιλήφθηκαν την δημοσιογράφο σωριασμένη στο στούντιο η Λις Τρας και ο Ρίσι Σούνακ έσπευσαν κοντά της. Ο Ρίσι Σούνακ της κρατούσε το χέρι και η Λις Τρας είχε γονατίσει στο πλάι της.

Όταν απομακρύνθηκε από το στούντιο η Κέιτ ΜακΚαν για να εξετασθεί από γιατρούς, οι δύο πολιτικοί πλησίασαν τους πολίτες που βρίσκονταν στο στούντιο και άρχισαν να συζητούν μαζί τους, μέχρι να αποφασιστεί αν θα συνεχιζόταν το debate. Όμως η δεύτερη τηλεμαχία των δύο υποψηφίων για την ηγεσία των Τόρις δεν συνεχίστηκε.

Ο λογαριασμός της Κέιτ ΜακΚαν στο Twitter κατακλύσθηκε από ευχές. Μεταξύ αυτών ήταν ο Πιρς Μόργκαν,  παρουσιαστής στο ίδιο κανάλι με την ΜακΚαν, γνωστός για  το φλεγματικό χιούμορ του, έγραψε ότι η Κέιτ  προσπαθούσε να κλέψει την δόξα του.

Ο σχολιαστής της Sun έγραψε: «Έχω δει ύπουλους τρόπους για να αναδειχτείς ως σταρ στο Talk TV, αλλά αυτός ο τρόπος είναι γελοίος @KateEMcCann- και τώρα σοβαρά, είμαι ευτυχής που είσαι καλά».

Ο Τζόρνταν Κις, που βρισκόταν στο ακροατήριο δήλωσε: «Σοκαριστήκαμε από αυτό που συνέβη και κάποιοι από μας ήταν πολύ ανήσυχοι. Οι παραγωγοί μας διαβεβαίωσαν ότι ένας γιατρός βρισκόταν στο στούντιο και ανέλαβε την Κέιτ».

Ποια είναι

Η Κέιτ ΜακΚαν είναι μία ανερχόμενη προσωπικότητα στον χώρο των media στη Βρετανία. Δουλεύει ως πολιτική ρεπόρτερ στο TalkTV, ένα νέο μεγάλο κανάλι στη Βρετανία, που ξεκίνησε να εκπέμπει στις αρχές του χρόνου και εντάχθηκε στο δυναμικό του καναλιού φεύγοντας από το SkyNews. Το TalkTV ανακοίνωσε ότι με την προσθήκη της Κέιτ ΜακΚαν στο πολιτικό ρεπορτάζ αποκτά ένα πολύ βαρύ χαρτί, καθώς γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει στο παρασκήνιο της πολιτικής. Πριν από το SkyNews έκανε πολιτικό ρεπορτάζ στην The Daily Telegraph.

«Το κανάλι TalkTV θα είναι μια νέα και διακριτή φωνή στις ειδήσεις και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε κορυφαίας ποιότητας δημοσιογραφία και αναλύσεις. Είμαι ενθουσιασμένη που εντάσσομαι στην ομάδα που αρχίζει το κανάλι και συμμετέχω σε κάτι που θα ταράξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε για το πολιτικό ρεπορτάζ», δήλωσε η Κέιτ ΜακΚαν, τον Ιανουάριο, όταν υπέγραψε το συμβόλαιό της.

Εκτιμάται ότι η μεταπήδηση από το SkyNews  στο TalkTV της εξασφάλισε μισθό που κυμαίνεται μεταξύ 20 και 100 χιλιάδων δολαρίων.  Η προσωπική περιουσία της Κέιτ ΜακΚαν υπολογίζεται μεταξύ ενός και 5 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον ιστότοπο fact-pedia.com.

Παρότι είναι μία δημοφιλής τηλεοπτική προσωπικότητα η Κέιτ ΜακΚαν έχει καταφέρει να κρατήσει την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είναι γνωστό πότε και που έχει γεννηθεί, άρα η ηλικία της είναι άγνωστη. Όπως επίσης είναι αδιευκρίνιστο αν είναι παντρεμένη ή αν έχει παιδιά. Επίσης είναι άγνωστο που ζουν οι γονείς της.

Διαβάστε επίσης

Φιλιππίνες: Σεισμός 7,1 Ρίχτερ – Tουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 60 τραυματίες (Video)

ΗΠΑ: «Λυπηρή η αιφνιδιαστική αποχώρηση των Ρώσων από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μετά το 2024»

Τουρκικό γεωτρύπανο τον Αύγουστο στην Ανατολική Μεσόγειο για έρευνες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:24