search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:50
MENU CLOSE

Γιάννης Μιχαηλίδης: «Όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας

28.07.2022 11:08
mixailidis_new

Την απόρριψη του αιτήματος του αναρχικού Γιάννη Μιχαηλίδη να αποφυλακιστεί υπό όρους αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα για την προσφυγή του κρατούμενου.

Το Συμβούλιο συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα, εξετάζοντας μεταξύ άλλων αιτημάτων και αυτό του Γιάννη Μιχαηλίδη.

Ο Μιχαηλίδης, ο οποίος κρατείται στις Φυλακές Μαλανδρίνου, έχοντας εκτίσει τα 3/5 της αρχικής ποινής του, αιτήθηκε την υφ’ όρους αποφυλάκισή του, ζητώντας όπως ανέφερε σε μεταγενέστερο μήνυμά του, «να ζήσει πλέον ελεύθερος άνευ κυνηγητού».

Οι συνήγοροι του Θεόδωρος Μαντάς και Γιώργος Κακαρνιάς, στα υπομνήματά τους ανέλυαν το δίκαιο του αιτήματος του εντολέα τους, σημειώνοντας ότι στην περίπτωση Μιχαηλίδη, «δοκιμάζονται πρωτίστως τα όρια αντοχής του κράτους δικαίου».

Την ώρα, η υγεία του είναι εξαιρετικά κλονισμένη καθώς ο Γιάννης Μιχαηλίδης έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 23 Μαΐου ενώ από τις 15/6 νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Η νέα ιατρική γνωμάτευση της προσωπικής του γιατρού, Παντελιάς Βεργοπούλου, δείχνει πως η υγεία του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση με κίνδυνο να πέσει σε υπογλυκαιμικό κώμα, το οποίο από τη στιγμή που είναι απομονωμένος εκτός κλινικής, σε ειδικό χώρο κράτησης, μπορεί να μην γίνει έγκαιρα αντιληπτό.

Ο κίνδυνος νεφρικής ανεπάρκειας είναι επίσης μεγάλος και επιδεινώνεται από τις μεταβολικές διαταραχές και από την βαριά Κετοξέωση.

Διαβάστε επίσης:

Τα «αλλάζει» ο Πορτοσάλτε για την αποφυλάκιση Λιγνάδη: «Ανακαλώ όσα είπα για το νόμο Παρασκευόπουλου» (Video)

Δίκη Φιλιππίδη: Φραστική επίθεση στον ηθοποιό έξω από το δικαστήριο (Video)

Φωτιά στην Λέσβο: Συνεχίζεται η μάχη με το πύρινο μέτωπο – Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:50