search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:53
MENU CLOSE

ΗΠΑ: «Επιθετικά» επενδυτικά σχέδια για την στήριξη των τοπικών ΜΜΕ

28.07.2022 13:13
usa_mme_new

Επένδυση 3,15 εκατ. δολαρίων πραγματοποιήθηκε πριν από μερικά 24ωρα σε τρεις μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ειδήσεων, τοπικής εμβέλειας, των ΗΠΑ.

Η οικονομική υποστήριξη έγινε από το τον φιλανθρωπικό οργανισμό The American Journalism Project, μέλος του ιδρύματος Draper Richards Kaplan της Ουάσινγκτον, πολυδιάστατης φιλανθρωπικής εταιρείας παγκόσμιας κλίμακας που επενδύει σε κοινωνικές επιχειρήσεις.

Με στοιχεία του αμερικανικού φιλανθρωπικού οργανισμού, στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα έχουν αναστείλει την έκδοση τους 2.100 εφημερίδες, 1.800 κοινότητες πολιτών δεν έχουν τοπικά ΜΜΕ και έχουν χαθεί θέσεις εργασίας σε ποσοστό 60%.

Έργο του AJP είναι η διατήρηση των ΜΜΕ στις τοπικές κοινωνίες και η διασφάλιση μέλλοντος για τις τοπικές ειδήσεις. Πιο συγκεκριμένα το επιχειρηματικό φιλανθρωπικό ίδρυμα επικεντρώνεται στη βοήθεια μη κερδοσκοπικών ειδησεογραφικών οργανισμών για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομάδων και της ικανότητας να έχουν έσοδα, ενώ παράλληλα παρέχει στους δικαιούχους του προγράμματος επιχορήγησης εξατομικευμένη και στρατηγική υποστήριξη.

«Η αποτυχία της αγοράς στις τοπικές ειδήσεις έχει αφήσει τους Αμερικανούς σε κρίση. Άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα στερούνται τις πληροφορίες που χρειάζονται για να συμμετέχουν στη δημοκρατία μας και να έχουν υγιείς και ευημερούσες ζωές», δήλωσε η Σάραμπεθ Μπέρμαν, διευθύνουσα σύμβουλος του American Journalism Project.

Το ποσό των 3,15 εκατ. δολαρίων θα μοιραστεί μεταξύ της ιστοσελίδας «Verite» της Νέας Ορλεάνης- αδελφό ΜΜΕ της ιστοσελίδας «Mississippi Today»- που θα τεθεί σε λειτουργία το ερχόμενο φθινόπωρο, στο εθνοτικό «ICT» (Indian Country Today) και στο Νεοϋορκέζινο «The City».

«Έχουμε ανάγκη τα τοπικά νέα, αλλά βρίσκονται υπο απειλή» είναι το μότο του AJP το οποίο το 2019 επένδυσε περι τα 37 εκατ δολάρια σε 33 μη κερδοσκοπικούς τοπικούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς.

Η νέα επένδυση του φιλανθρωπικού οργανισμού εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης δικτύου τοπικών ειδησεογραφικών οργανισμών με γνώμονα την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών, ως αποστολή, στο Νότο των ΗΠΑ.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα έχει θέσει ως στόχο να αυξήσει την επιχορήγηση του για την ανάπτυξη και βιωσιμότητα τοπικών δημοσιογραφικών οργανισμών στα 60 εκατ. δολάρια έως το 2024.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο δημοσιογράφος Θοδωρής Ακάλεστος

Μega: H Χριστίνα Κοραή στο «Live news» (Photo)

Σε αναμονή εξελίξεων στην ΕΡΤ για Κορομηλά και Καλημέρη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42