search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:10
MENU CLOSE

Πάτρικ το πόνυ: Γιατί θέλουν να διώξουν… τον κοινοτάρχη από την παμπ; (Video)

03.08.2022 19:30
patrick pony- agglia-new

Ο Πάτρικ είναι δημοφιλής στο Κόκλινγκτον του Ντέβον και εξελέγη με χαρακτηριστική άνεση κοινοτάρχης του μικρού παραθαλάσσιου χωριού πριν από λίγες εβδομάδες.

Όμως του απαγόρευσαν την είσοδο στην παμπ, όπου συνήθιζε να πίνει ένα ποτήρι μπύρα, κάνοντας παρέα στους φίλους του και η απόφαση αυτή έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών.

Το ζευγάρι που φιλοξενεί τον Πάτρικ, ο Κερκ και η Χάνα Πετράκις μιλούν για «μπούλινγκ» με στόχο τον Πάτρικ και μάλιστα λίγες μέρες αφότου αναδείχτηκε κοινοτάρχης.

Ο Πάτρικ δεν έχει κάνει δηλώσεις μέχρι τώρα. Εξάλλου είναι ένα ήσυχο πόνι, που το μόνο που ήθελε είναι ένα ποτηράκι μπύρα Γκίνες, με την παρέα του… Πού είναι το παράξενο;

Ο Πάτρικ «δεν θα πάει πουθενά», δηλώνουν κατηγορηματικά ο Κερκ και η Χάνα Πετράκις, που έμαθαν το αγαπημένο τους πόνι να τους ακολουθεί στην τοπική παμπ για να εξοικειωθεί με τους ανθρώπους. Στόχος τους ήταν να τον βοηθήσουν για ν αρχίσει τις επισκέψεις σε νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης, όπου συνέβαλε στην ανακούφιση ασθενών.

«Θα εξακολουθήσουμε να βοηθούμε ανθρώπους ό, τι κι αν γίνει. Θα βρούμε λύση. Ο Πάτρικ δεν θα πάει πουθενά και εμείς θα συνεχίσουμε με τον Πάτρικ», δήλωσε ο Κερκ Πετράκις.

«Νομίζουμε ότι κάποιος φθονεί τον Πάτρικ επειδή έγινε κοινοτάρχης», πρόσθεσε η Χάνα Πετράκις.

Το ζευγάρι ψάχνει τώρα να βρει ένα νέο μέρος όπου θα βρίσκεται ο Πάτρικ και θα μπορούν να τον επισκέπτονται οι φίλοι του. Μεταξύ αυτών και η Λορέν Τάραντ, που έχει ένα 14χρονο αγόρι με σοβαρό χρόνιο πρόβλημα υγείας.

Το παιδί αυτό απολάμβανε κάθε στιγμή κοντά στον Πάτρικ, σηκωνόταν από την αναπηρική καρέκλα του, καθόταν δίπλα του στο γρασίδι. «Ήταν η πιο θαυμάσια θεραπευτική συνεδρία με τον Τζον, ήταν καταπληκτικά, χαλαρωτικές στιγμές που μας έδιναν ελπίδες», είπε η Λορέν Τάραντ, αναφερόμενη στη σχέση που είχε αναπτύξει ο γιος της με τον Πάτρικ.

Η κυρία Τάραντ αισθάνεται έντονα ενοχλημένη από την απόφαση του τοπικού συμβουλίου να απαγορεύσει στον Πάτρικ να βλέπει τους φίλους του στην παμπ.

Ακόμα και ο συντηρητικός βουλευτής Κέβιν Φόστερ, που εκλέγεται στο Τόρμπεϊ, επέκρινε την απόφαση του τοπικού συμβουλίου, χαρακτηρίζοντάς την «αστείο».

«Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν στην περιοχή είμαι έκπληκτος από την σκληρή προσέγγιση των συμβούλων, που αποφάσισαν να διώξουν το πόνι», είπε ο συντηρητικός βουλευτής, προσθέτοντας: «Προφανώς όλα τα σοβαρά προβλήματα του Τόρμπεϊ έχουν επιλυθεί και μπορούμε να επικεντρωθούμε σε ένα πόνι που πηγαίνει στην παμπ. Είναι απίστευτο!»

Σχολιάζοντας την εκλογή του Πάτρικ στο αξίωμα του κοινοτάρχη, ο βουλευτής είπε ότι «ήταν μια ενέργεια που έγινε με χαλαρή διάθεση για να διαφημιστεί το χωριό».

Ο ηλικίας τεσσάρων χρόνων Πάτρικ επισκέφθηκε την τοπική παμπ πριν από δύο χρόνια, για πρώτη φορά, καθώς η οικογένεια που τον φιλοξενεί ήθελε να τον βοηθήσει να εξοικειωθεί με τους ανθρώπους. Το πόνι έγινε τακτικός θαμώνας, αλλά τελικά κάποιοι αποφάσισαν να του απαγορεύσουν την είσοδο…

«Θέλουμε να αλλάξει αυτή η απόφαση. Θέλουμε να αφήσουν τον Πάτρικ να έρχεται στον κήπο της παμπ, όπου οι φίλοι του τον βλέπουν και χαίρονται μαζί του το γρασίδι», δήλωσε ο Πάτρικ Κέιν, που κατοικεί στο γειτονικό Τόρκουεϊ. «Το συμβούλιο του Τόρμπεϊ χρειάζεται να σταματήσει να είναι τόσο σκληρό και να μας επιτρέψει να έχουμε λίγη χαρά, τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι επισκέπτες».

Εκπρόσωπος του τοπικού συμβουλίου δήλωσε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι κατόπιν παραπόνων από μέλος της τοπικής κοινωνίας, άνοιξε η υπόθεση για την επιβολή του νόμου, με αφορμή την ανύψωση -χωρίς άδεια- ενός φράχτη από καουτσούκ, και την τοποθέτηση διαφημίσεων στον κήπο του Ντραμ Ιν, στο Κόκινγκτον. Αυτή είναι προστατευόμενη περιοχή και χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι οι ιστορικές περιοχές σαν κι αυτή προστατεύονται από την χωρίς άδεια ανάπτυξη. Αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχίες για το κατά πόσο ταιριάζουν στην περιοχή τα έργα που έγιναν, την δυνητική αλλαγή της χρήσης γης και τις συνέπειες που θα έχουν για την προστασία της περιοχής και των γειτονικών προστατευόμενων κτισμάτων».

Διαβάστε επίσης:

Η Βόρεια Μακεδονία έστειλε άρματα μάχης στην Ουκρανία – «Μεγάλο λάθος», λέει η Μόσχα

Ταϊβάν: Κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη εισήλθαν στη ζώνη αεράμυνας της χώρας, σύμφωνα με την Ταϊπέι

Ισλανδία: Ηφαίστειο εξερράγη κοντά στο Ρέικιαβικ (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:07