search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 16:39
MENU CLOSE

Πρώτα καρέ από τη σειρά της ΕΡΤ1 «Μια νύχτα του Αυγούστου» (Video)

10.08.2022 15:43
xislop_new

Το πρώτο  τρέιλερ της νέας σειράς «Μια νύχτα του Αυγούστου» δημοσιοποίησε πριν από λίγες ώρες η ΕΡΤ1 δίνοντας μια «πρώτη»- μικρή- γεύση για την δραματική παραγωγή που αποτελεί συνέχεια της θρυλικής σειράς «Το νησί» και βασίζεται στο αντίστοιχο ομότιτλο μυθιστόρημα της Βικτώρια Χίσλοπ.

Η νέα σειρά της Χίσλοπ πιάνει το νήμα της ιστορίας από εκεί που το άφησε στο προηγούμενο ευπώλητο μυθιστόρημα της.

Ο μίτος της νέας ιστορίας που εικονοποιεί η Ζωή Σγουρού, σε σενάριο Παναγιώτη Χριστόπουλου, αρχίζει να ξετυλίγεται στις  25 Αυγούστου 1957.  Δηλαδή από τη στιγμή που οι Χανσενικοί, βρίσκουν την υγειά τους, βγαίνουν από τον αποκλεισμό της λέπρας και αρχίζουν να παίρνουν τις ζωές τους πίσω.

Η αποικία των περιθωριοποιημένων στη Σπιναλόγκα μέχρι τότε Χανσενικών κλείνει και στήνεται γλέντι, στο απέναντι ψαροχώρι την Πλάκα.

 Οι υγιείς συναντούν τους πρόσφατα θεραπευμένους και μαζί γιορτάζουν τη σπουδαία στιγμή. Όμως όλα παγώνουν όταν ακούγονται δυο πυροβολισμοί. Η Άννα πέφτει νεκρή. Το κλείσιμο της αποικίας επισκιάζεται από την τραγωδία και ο φακός εστιάζει σε εκείνους που μένουν πίσω με το στίγμα και το σκάνδαλο και θα πρέπει να αγωνιστούν πάνω στα «ερείπια» του παρελθόντος για το μέλλον τους.

Η δράση στη σειρά «Μια νύχτα του Αυγούστου» από την Κρήτη και την περιοχή της Ελούντας μεταφέρεται στον Πειραιά, καθώς οι κεντρικοί χαρακτήρες παίρνουν το πλοίο της γραμμής για μια καλύτερη ζωή μακριά από κοινωνικούς στιγματισμούς και αποκλεισμούς.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Ευγενία Δημητροπούλου, Γιάννης Στάνκογλου, Γιώργος Καραμίχος, Μαρία Πρωτόπαππα, Μαρία Καβογιάννη, Γιουλικα Σκαφιδά, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Αινείας Τσαμάτης, Έκτορας Λιάτσος, Μιχάλης Αεράκης κ.ά..

Διαβάστε επίσης:

O  Απόστολος Μαγγηριάδης στην ΕΡΤ – Με δικές του εκπομπές στο ERTNEWS

Καθημερινά ταξίδια από τέλος Αυγούστου στο Open

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Τετάρτη 10 Αυγούστου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 16:39