search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:00
MENU CLOSE

ΠΟΥ: Θέλει να αλλάξει όνομα στην ευλογιά των πιθήκων και… ζητάει ιδέες

13.08.2022 22:43
eulogia_new
Πηγή: Unsplash

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) θέλει να αλλάξει την ονομασία της ευλογιάς των πιθήκων και γι’ αυτό επιτρέπει σε οποιονδήποτε θέλει να υποβάλλει ιδέες σε μία διαδικτυακή πύλη. Η κίνηση του ΠΟΥ έρχεται, σχεδόν, δύο μήνες μετά την πρώτη ανακοίνωση για τη μετονομασία της ασθένειας.

«Ο ΠΟΥ πραγματοποιεί ανοιχτή διαβούλευση για το νέο όνομα της ασθένειας της ευλογιάς των πιθήκων. Όποιος επιθυμεί να προτείνει νέα ονόματα μπορεί να το κάνει», ανέφερε η οργάνωση στο σχετικό ανακοινωθέν, σε μία προσπάθεια να σταματήσουν οι επιβλαβείς παρανοήσεις που σχετίζονται με το τρέχον όνομα.

Η ανάθεση ονομάτων σε ιούς -συνήθως- εμπίπτει στη δικαιοδοσία του ΠΟΥ, αλλά ο οργανισμός επιτρέπει στους ανθρώπους να υποβάλλουν ιδέες μέσω μιας διαδικτυακής πύλης.

Διαβάστε επίσης:

ΑΕΚ: Φιλική τεσσάρα στην Προοδευτική

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Νεκρό από θερμοπληξία μωρό τριών μηνών

Κικίλιας: «Τα φετινά έσοδα από τον τουρισμό θα ξεπεράσουν τα έσοδα του 2019»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15