search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 14:59
MENU CLOSE

Ο Μελ Γκίμπσον σε μίνι σειρά περιπέτειας στο συνδρομητικό Peacock του NBC

16.08.2022 11:57
ΜΕΛ ΓΚΙΜΠΣΟΝ

Παράγωγο των αμφιλεγόμενων ταινιών καταιγιστικής δράσης  με τον Τζόν Γουίκ (John Wick), που κάνει ο Κιάνου Ρίβς, αποτελεί η σειρά «The Continental» της συνδρομητικής πλατφόρμας Peacock του δικτύου NBCUniversal με όνομα- μαγνήτη στο καστ εκείνο του Μελ Γκίμπσον, με τη διαφορά ότι η μίνι σειρά δεν θα έχει καμία σχέση με τα εμπορικά φιλμς, όπως τονίζεται, προς αποφυγή συγκρίσεων.

Οι ταινίες της σειράς «John Wick» των Ντέιβιντ Λιτς- Τσάντ Σταχέλσκι αν και με έντονο το στοιχείο της περιπέτειας διχάζουν τους κριτικούς που δεν μπορούν να αποφασίσουν αν πρόκειται για μεταμοντέρνες b-movies ή στιλιζαρισμένες ανοησίες, κυρίως εξαιτίας του υποτυπώδους σεναρίου, φορτωμένο με ένα «βουνό» από σκηνές σκοτωμών και άγριου ξύλου. Εντούτοις ο Κιάνου Ριβς έχει αποσπάσει θετικές κριτικές για την ερμηνεία του.

Τα τρία επεισόδια της σειράς «The Continental» διαχωρίζουν πλήρως τη θέση τους από τις ταινίες του Τζον Γουίκ. Μόνος συνεκτικός κρίκος το ξενοδοχείο «Continental Hotel», που είναι κάτι σαν «βάση»- σημείο αναφοράς του ατρόμητου Τζον Γουίκ, σφηκοφωλιά αδίστακτων εγκληματιών.

Σε αντίθεση με τις νουάρ ταινίες δράσης που έχουν στο επίκεντρο τους τον ασταμάτητο δολοφόνο -εκδικητή Τζόν Γουίκ, η σειρά «The Continental» θέτει στο επίκεντρο και των τριών επεισοδίων της το ξενοδοχείο. Διότι πρόθεση των δημιουργών είναι να εξερευνήσουν τις «καταβολές» του ξενοδοχείου που χρησιμεύει ως κρησφύγετο για εγκληματίες στα φιλμ με τον Γουίκ.

Με άλλα λόγια πρόκειται για ένα πρίκουελ– κατά το κινηματογραφικό λεγόμενο-, η δράση χρονικά είναι τοποθετημένη το 1975 στη Νέα Υόρκη και παρακολουθεί τον Γουίνστον Σκότ στα νιάτα του (τον κάνει ο Κόλιν Γουντλ, ενώ στην ταινία στα ώριμα χρόνια του τον υποδύεται ο Ιαν Μακσέιν) στις κινήσεις που κάνει για να αποκτήσεις τον απόλυτο έλεγχο του διαβόητου ξενοδοχείου.

Ο Μελ Γκίμπσον «μπαίνει» στη σειρά ως Κόρμακ, χαρακτήρα στον οποίο οι δημιουργοί δεν έχουν ρίξει- για την ώρα- φως και υπάρχει κάτι ακαθόριστο για τον «σκοτεινό» αυτόν χαρακτήρα με εικασίες περι το σενάριο να τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο με ηγεμονικά χαρακτηριστικά και συμπεριφορά και έφεση στην ωμή βία.

Η δημοσιοποίηση της απόφασης εντωμεταξύ να παίξει ο Γκίμπσον στη σειρά προκάλεσε αντιδράσεις εξαιτίας αντισημιτικής, ομοφοβικής, σεξιστικής και ρατσιστικής συμπεριφοράς κατά καιρούς στο παρελθόν, μακρινό και πιο πρόσφατο.

Η σειρά αναμένεται να ανέβει στην πλατφόρμα Peacock την ίδια χρονική περίοδο με την πρεμιέρα του «John Wick 4», η οποία έχει προσδιοριστεί για τις 24 Μαρτίου 2023.

Διαβάστε επίσης:

Εκπομπή πολιτικής σάτιρας από το Open – Σε κινητικότητα ο Βαγγέλης Περρής

Ενισχύεται με ποδόσφαιρο το Action 24

Ο «Πιο Αδύναμος Κρίκος» στην ΕΡΤ – Το επίσημο trailer

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 14:53