search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:47
MENU CLOSE

Καιρός: Ξεκινά το κύμα ζέστης – Σε ποιες περιοχές θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς (Videos/Photos)

18.08.2022 07:59
kausonas

Αυξημένες θερμοκρασίες αναμένεται να καταγραφούν από το απόγευμα της Πέμπτης σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να καταγραφούν στην χώρα μας τις επόμενες ημέρες, καθώς από το απόγευμα της Πέμπτης και μέχρι το βράδυ του Σαββάτου η θερμοκρασία πρόκειται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα ζέστης θα κορυφωθεί το διήμερο της Παρασκευής και του Σαββάτου, όπου στα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40-41 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά τους 35-37 βαθμούς Κελσίου.

Ασθενείς αναμένονται οι άνεμοι στα ηπειρωτικά ενώ από το Σάββατο το απόγευμα προβλέπεται πρώτη της θερμοκρασίας αλλά και βροχές στα βορειοδυτικά.

Ο καιρός σήμερα

Αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 33 με 34 και στα νησιά του Ιονίου, τη νότια Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικά έως 36 βαθμούς Κελσίου.

O καιρός την Παρασκευή

Αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια κυρίως ορεινά τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία, αν και θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο προβλέπονται μέγιστες τιμές γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης

Σοκ στη Σκιάθο: Αυτοκτόνησε 55χρονος επιχειρηματίας

Δολοφονία στην Άρτα: Προφυλακίστηκε ο 29χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον πεθερό του (Videos)

Φωτιά στη Θάσο: Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο 65χρονος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:46