search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 03:58
MENU CLOSE

Γερμανία: 65 δισεκατομμύρια ευρώ για την προστασία καταναλωτών και επιχειρήσεων

04.09.2022 17:35
solts98-new

Η γερμανική κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τα έκτακτα έσοδα από την επιβολή φορολογίας για τη μείωση των τελικών τιμών καταναλωτή για το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, και το κάρβουνο, όπως δήλωσε σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ανακοινώνοντας μέτρα για τη μετρίαση των συνεπειών της αύξησης των ενεργειακών τιμών στους καταναλωτές της Γερμανίας.

Ο Σολτς είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να διασυνδέσει συγκεκριμένες κοινωνικές παροχές στο σημερινό ποσοστό πληθωρισμού ή σε ποσοστό πληθωρισμού μελλοντικών εκτιμήσεων, ενώ θα διαθέσει κονδύλια 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την προσφορά εκπτώσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα μέτρα εντάσσονται σε ένα πακέτο 65 δισεκατομμυρίων ευρώ (64,7 δισεκατομμύρια δολάρια), το οποίο συμφώνησε σήμερα να διαθέσει ο κυβερνητικός συνασπισμός, για να προστατεύσει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις του αυξανόμενου πληθωρισμού στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν προτάσεις για την παράταση μίας έκπτωσης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και φορολογικές μειώσεις 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για 9.000 εταιρίες που είναι ενεργειακά ευαίσθητες.

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο, από τα τρία πακέτα μέχρι τώρα», δήλωσε ο Σολτς σε συνέντευξη Τύπου.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Αναμένει να λάβει ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια 5 δισ. ευρώ μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα

Λιζ Τρας: Σκληρές αποφάσεις για την ανοικοδόμηση της βρετανικής οικονομίας, αν κερδίσει την πρωθυπουργία

Αλλαγή ώρας: Τι θα γίνει φέτος – Θερινή ώρα όλο το χρόνο ζητούν Ιταλοί επιστήμονες για να μετριάσουν την ενεργειακή κρίση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06