search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 16:48
MENU CLOSE

Εμανουέλ Μακρόν: Ο μυστικός φάκελος, οι φήμες για την ομοφυλοφιλία και οι… εραστές (Photos/Video)

05.09.2022 13:34
macron new

Τι γνωρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ για τις ιδιαίτερες στιγμές του Εμανουέλ Μακρόν και ποιο είναι ακριβώς το περιεχόμενο του μυστικού φακέλου που κατασχέθηκε από τους πράκτορες του FBI στη βίλα του Ντόναλντ Τραμπ;

Ερωτήματα που προέκυψαν μετά την εισβολή του FBI και τις φήμες που ήρθαν στη δημοσιότητα στα έντυπα που δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την αθέατη πλευρά της πολιτικής.

Είναι τυχαίο ότι ο Μακρόν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του υποχρεώθηκε να διαψεύσει ότι είναι μέλος ενός «λόμπι πλούσιων γκέι», αναρωτιέται η Mail, ρίχνοντας… λάδι στη φωτιά.
Οι Γάλλοι πρόεδροι είναι θρυλικοί για τα κατορθώματά τους στο μπουντουάρ.

Για παράδειγμα το βράδυ που σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα στο Παρίσι η πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο τότε πρόεδρος, Ζακ Σιράκ ήταν εξαφανισμένος. Διαπιστώθηκε αργότερα ότι ήταν στην κρεβατοκάμαρα της Κλαούντια Καρντινάλε και όχι στο πλάι της γυναίκας του.

Ο μυστικός φάκελος που κατασχέθηκε από το FBI

Για τα κατορθώματα του Εμανουέλ Μακρόν οι φήμες στηρίζονται στις σημειώσεις που επιμελώς κρατούσε σε μυστικό φάκελο ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στις 8 Αυγούστου πράκτορες του FBI εισέβαλαν στη βίλα του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα και κατάσχεσαν κουτιά με απόρρητα έγγραφα στο πλαίσιο έρευνας για κακή διαχείριση διαβαθμισμένου υλικού.

Ένα από τα έγγραφα, παρόλο που το περιεχόμενό του δεν έχει γίνει γνωστό δια της επίσημης οδού, έβαλε φωτιά στο Ίντερνετ.

Γιατί λέγεται ότι ο «Μυστικός Φάκελος για τη Σεξουαλική Ζωή του Εμανουέλ Μακρόν», γνωστός και ως «Αντικείμενο 1α», περιέχει πικάντικες λεπτομέρειες για τις ιδιαιτερότητες του Γάλλου προέδρου.

Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone ο Τραμπ συνήθιζε να λέει ότι ο Μακρόν ήταν «άτακτος» και ο ίδιος γνώριζε «πράγματα που δεν ήξεραν πολλοί».

«Γίνονται προσπάθειες να μάθουμε το ακριβές περιεχόμενο του Μυστικού Φακέλου για τη Σεξουαλική Ζωή του Μακρόν και είναι θέμα χρόνου» να το αποκαλύψουμε, λέει στη Mail, πηγή της εφημερίδας στο Παρίσι. Προσθέτοντας ότι «όλοι οι Γάλλοι πρόεδροι έχουν πικάντικα πράγματα για την σεξουαλική τους ζωή και κάποια στιγμή διαρρέουν πληροφορίες».

Για τον 44χρονο Μακρόν είναι γνωστό ότι γνώρισε την 69χρονη σύζυγό του, Μπριζίτ, όταν ήταν 15χρονος μαθητής και εκείνη η 39χρονη δασκάλα του, παντρεμένη με τρία παιδιά. Τι έκανε όμως ο Μακρόν όταν η Μπριζίτ έλειπε από το σπίτι;

Οι φήμες και πως τις πυροδότησε ο ίδιος ο Μακρόν

Οι … κακές γλώσσες λένε πως προτιμούσε να μην κοιμάται μόνος, αλλά μαζί με τον Ματιέ Γκαλέ… Τους ένωνε ένα ασίγαστο πάθος, λένε οι ίδιες πηγές.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, το 2017, ο Μακρόν υποχρεώθηκε να διαψεύσει ότι ήταν μέλος ενός «λόμπι πλούσιων γκέι» και ότι είχε μια παθιασμένη σχέση με τον 40χρονο Ματιέ Γκαλέ, που ήταν αφεντικό του Radio France.

Ο Γκαλέ που δεν έχει κρύψει την σεξουαλική του ταυτότητα ήταν από τα πιο επιφανή μέλη στον κόσμο των γαλλικών media και συναντούσε τον Μακρόν με διάφορες αφορμές.

«Λένε πως έχω διπλή ζωή με τον Ματιέ Γκαλέ… δεν μπορεί να αναφέρονται σε μένα», απάντησε ο Μακρόν, διαψεύδοντας τις φήμες που κυκλοφόρησαν

«Είμαι αυτός που είμαι. Ποτέ δεν είχαν κάτι να κρύψω. Ακούω ναν λένε πως έχω κρυφή ζωή. Αυτό δεν είναι ωραίο για τη Μπριζίτ, γιατί μοιράζομαι μαζί της όλες τις μέρες και τις νύχτες και με ρωτάει πως το αντιμετωπίζω αυτό», είπε σε άλλη δημόσια ομιλία του ο Μακρόν.

Αργότερα όμως κυκλοφόρησαν κι άλλες φήμες, ότι ο Μακρόν κοιμόταν με τον πρώην υπεύθυνο για την ασφάλειά του και αναπληρωτή προσωπάρχη, Αλεξάντρ Μπεναλά. Ο οποίος «συνελήφθη» να δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο για να προστατεύσει τον πρόεδρο

Ήταν η Πρωτομαγιά του 2018, μέρα που συνηθίζεται να γίνονται διαδηλώσεις, και ο Μπεναλά είχε ρεπό. Αλλά πήρε άδεια από το αφεντικό του, τον προσωπάρχη του Μακρόν για να επιβλέψει ο ίδιος τα μέτρα ασφαλείας.

Η κάμερα τον «έπιασε» να φοράει κράνος και πορτοκαλί περιβραχιόνιο με την ένδειξη «αστυνομία». Αυτό ήταν παράνομο, αφού δεν είχε καμία δουλειά να περιφρουρεί την τάξη. Έκανε όμως ένα ακόμα μεγαλύτερο λάθος.

Συνέλαβε μία διαδηλώτρια, πιάνοντάς την από τον λαιμό και την έσυρε στο δρόμο. Μετά γρονθοκόπησε έναν άνδρα διαδηλωτή.

Το σκάνδαλο ξέσπασε τον Ιούλιο του 2018 και ο Μακρόν τον υπερασπίστηκε, δικαιολογώντας επίσης γιατί χρησιμοποιούσε κρατικό αυτοκίνητο με σοφέρ και ένα κυβερνητικό διαμέρισμα. Ο Μπεναλά τελικά εκδιώχθηκε από τη δουλειά του, αλλά το ερώτημα που έμεινε είναι γιατί ο πρόεδρος Μακρόν ήταν τόσο ένθερμος υποστηρικτής του. Κάποιοι φρόντισαν να ερμηνεύσουν τη διαβεβαίωση που έδωσε ο Μακρόν: «Ο Μπεναλά δεν ήταν ποτέ εραστής μου», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, δίνοντας άλλη διάσταση στο σκάνδαλο.

«Ο Μακρόν διέψευσε κάτι που δεν είχε σημασία και δεν ενδιέφερε κανέναν. Η κατηγορία ήταν ότι φρόντιζε τον Μπεναλά γιατί ήταν ένας από τους ευνοουμένους του», σχολίασε πηγή του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος, μιλώντας στη Mail.

Σε συνέντευξη στο περιοδικό Tetu, που είναι το περιοδικό της κοινότητας LGBT, τον Φεβρουάριο του 2017, ο Μακρόν είπε: «Εάν ήμουν ομοφυλόφιλος θα το έλεγα και θα ζούσα έτσι».

Στόχος και η ίδια η πρώτη κυρία της Γαλλίας

Η Μπριζίτ παραπονέθηκε ότι το 2017 είχε λάβει ανώνυμο τηλεφώνημα από κάποιον άνδρα, που υποστήριξε ότι «ο σύζυγός της έβλεπε έναν άλλον άνδρα».

Ο άνδρας που έκανε αυτό το τηλεφώνημα δεν εντοπίστηκε ποτέ παρά τις προσπάθειες των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών.

Αλλά και η ίδια η Μπριζίτ έγινε στόχος τέτοιων φημών: Ακούστηκε ότι η νυν πρώτη κυρία της Γαλλίας γεννήθηκε ως άνδρας, τον Απρίλιο του 1953 με το όνομα Ζαν-Μισέλ Τρογκνό και έκανε εγχείριση αλλαγής φύλλου στη δεκαετία του 1980. Οι φήμες αυτές διαδόθηκαν κυρίως από πλατφόρμες που έχουν σχέσεις με την ακροδεξιά παράταξη της Μαρίν Λε Πεν.

Τα κατορθώματα των ενοίκων του Μεγάρου των Ηλυσίων

Αφού όμως στη Γαλλία κυκλοφορούν με ευκολία τέτοιου είδους φήμες, γιατί η γαλλική κοινή γνώμη δεν έχει μάθει να τις φιλτράρει;

Το ερώτημα απαντάται σε κάποιο βαθμό από τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τις επιδόσεις των ενοίκων του Μεγάρου των Ηλυσίων. Το 1899 ο Φελίξ Φορέ έκλεισε την προεδρική θητεία του πέφτοντας νεκρός ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι με μια πολύ νεότερή του ερωμένη του.

Σχεδόν έναν αιώνα μετά, ο Φρανσουά Μιτεράν, συντηρούσε την μετρέσα του και την κόρη τους με κρατικά έξοδα. Ο Ζακ Σιράκ έγινε γνωστός με το παρατσούκλι «ο Κύριος Τρία Λεπτά, Περιλαμβανομένου ενός Ντουζ», καθώς έκανε αμέτρητες επισκέψεις στις ερωμένες του με επίσημη αυτοκινητοπομπή και συνοδεία και μάλιστα σε ώρες εργασίας.

Ο Νικολά Σαρκοζί συνέχισε την παράδοση του γυναικά, μέχρι που κατέληξε στην αγκαλιά του σούπερ-μόντελ Κάρλα Μπρούνι.

Ο Φρανσουά Ολάν είχε μια περιστρεφόμενη πόρτα στο σαλόνι του προεδρικού μεγάρου, πίσω από την οποία κρυβόταν η πολυτάραχη προσωπική ζωή του.

Μέχρι που «συνελήφθη» σε μηχανάκι, κάποιο ξημέρωμα, πηγαίνοντας για πρωινό με την τότε αγαπημένη του νεαρή ηθοποιό Ζιλί Γκαγιέ. Κάτι που δεν ανέχτηκε η επίσημη αγαπημένη του, Βαλερί Τριερβελέρ.

Ποια είναι, ίσως, η μόνη εξωσυζυγική σχέση του Μακρόν

Οι ειδικοί στα θέματα αυτά δεν εκπλήσσονται με όσα ακούγονται για τον Εμανουέλ Μακρόν. Πού βρίσκεται όμως η αλήθεια για τον «Μικρό Ναπολέοντα», όπως τον αποκαλούν οι επικριτές του;

Ένας παλιός φίλος του είπε ότι «δεν έχει κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχεί. Εξάλλου είναι τόσο καθωσπρέπει από την αρχή της σχέσης του με τη Μπριζίτ. Έχει ηρεμήσει τόσο πολύ, που λίγο έξτρα αλάτι μπορεί να αρέσει στον κόσμο, ιδιαίτερα στους νεότερους.

Γιατί όμως ο Ντόναλντ Τραμπ έδειξε τόσο ενδιαφέρον για την προσωπική ζωή του Μακρόν; Ο Γάλλος πρόεδρος δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο. Όμως κατά το παρελθόν έχει υποστηρίξει κατ΄ επανάληψη ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Πούτιν, έβαλε πράκτορες να κάνουν κυβερνοεπιθέσεις εναντίον του.

«Από αυτούς ξεκινά όλη η φημολογία και μετά διασπείρεται», εξήγησε συνεργάτης του Μακρόν.

«Η διασπορά παραπληροφόρησης είναι το τέλειο εργαλείο για πολιτικούς αντιπάλους που θέλουν να απαξιώσουν κάποιον. Ίσως μάλιστα πράκτορες που δούλευαν για τον Τραμπ δεν έκαναν τίποτε πέρα από τον να συγκεντρώνουν φήμες που έβρισκαν ψάχνοντας στο Google», προσθέτει η ίδια πηγή. Κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να έχει βάση.

Όποιο κι αν είναι το περιεχόμενο του «Μυστικού Φακέλου 1α», σχολιάζει η Mail, αυτό που μπορεί να πουν οι αντίπαλοι του Μακρόν είναι πως η μόνη πραγματική αγάπη του είναι ο ίδιος ο εαυτός του. Ίσως η μόνη εξωσυζυγική σχέση του Μακρόν να είναι με τον … καθρέφτη του.

Διαβάστε επίσης

Αφγανιστάν: Νεκροί και τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας κοντά στη ρωσική πρεσβεία (videos)

Ινδία: Σοκαριστικό ατύχημα σε λούνα παρκ με 16 τραυματίες – Έπεσαν από ύψος 25 μέτρων (Video)

Βρετανία: Υποψηφιότητα – έκπληξη για την πρωθυπουργία (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 16:45