search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:00
MENU CLOSE

Επιμένει στις επιθετικές «κορόνες» ο Ερντογάν: «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ»

06.09.2022 11:35
erdogan_new

Επιθετική ρητορική απέναντι στην Ελλάδα χρησιμοποίησε για ακόμη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτήν την φορά, με αφορμή την ενημέρωση για το ταξίδι που θα κάνει σε βαλκανικές χώρες, ο Ερντογάν χρησιμοποίησε ξανά τη φράση «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» τον στίχο, δηλαδή, τραγουδιού του 1974 που παραπέμπει στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

«Η Ελλάδα θα αποφασίσει τι είδους σχέση θα έχει με την Τουρκία σκεπτόμενη καλύτερα. Πάντα λέω ότι μπορεί ξαφνικά να έρθουμε ένα βράδυ», είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «η Ελλάδα παίρνει τα μέτρα της» αναφερόμενος στις πρόσφατες κινήσεις στο πεδίο των εξοπλισμών από την πλευρά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται, ότι μόλις πριν από λίγα μέρες ο Ερντογάν είχε προχωρήσει σε δηλώσεις με τις οποίες αμφισβητούσε ευθέως την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου και υποστηρίζοντας πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί όταν έρθει η ώρα, κάνοντας ξανά αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή και το 1922.

«Έλληνες, κοιτάξτε την ιστορία, γυρίστε πίσω στην ιστορία, αν πάτε πολύ πιο μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε μόνο μια κουβέντα για την Ελλάδα, μην ξεχνάτε τη Σμύρνη», είχε πει χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών», ήταν η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Απάντηση υπήρξε και από το υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας, η οποία προεδρεύει της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο σε ανακοίνωσή του καταδίκασε ως «απαράδεκτες» τις απειλές του Τούρκου προέδρου προς την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: Τι τρέχει τελικά με την υγεία του; (Video)

Ιαπωνία: Κηδεία από… χρυσάφι για τον Σίνζο Άμπε – Πάνω από 12 εκατ. δολάρια η δημοσία δαπάνη!

Καναδάς: Νεκρός ο ένας από τους δύο υπόπτους για το μακελειό – Αναζητείται ο αδερφός του (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:00