search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:40
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: «Απαράδεκτο η Ελλάδα να δέχεται απειλές από την Τουρκία» (video)

06.09.2022 15:15
mitsotakis_new

Ελληνοτουρκικά, ενέργεια και Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Σλοβάκα πρόεδρο, η οποία πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στην Ελλάδα.

Υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τη Ζουζάνα Καπούτοβα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ευχαρίστησε για την παρουσία σημαντικής σλοβακικής δύναμης στην ειρηνευτική δύναμη της Κύπρου UNFICYP και για τη θέση αρχής που τηρεί στο Κυπριακό και θέτει στο επίκεντρο τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο αναθεωρητισμός και η αλλαγή συνόρων δεν μπορούν να γίνονται ανεκτά, όπως ανέδειξε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ αναφερόμενος στην κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι πάγια θέση της Ελλάδας είναι ο διάλογος με βάση το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να δέχεται απειλές που φτάνουν και σε αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας από μία χώρα που είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι «θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ξανά και να ευχαριστήσω την Σλοβακία διότι πάντα μάς στηρίζετε. Πάντα βρίσκεστε στην πλευρά του Διεθνούς Δικαίου. Σας θεωρούμε αληθινό φίλο και πιστό σύμμαχο της χώρας μας».

Όσον αφορά στα ενεργειακά, ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη κοινής αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης και σημείωσε, με αφορμή τη συνεδρίαση των Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 9 Σεπτεμβρίου, ότι οι μεγάλες προκλήσεις για την ευρωπαϊκή ενότητα απαιτούν τολμηρές ευρωπαϊκές αποφάσεις για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Από την πλευρά της, η Ζ. Καπούτοβα επισήμανε ότι «οι διμερείς μας σχέσεις είναι σε πολύ καλό επίπεδο αλλά βλέπω ότι υπάρχει προοπτική για ενίσχυση και εμβάθυνση της διμερούς μας συνεργασίας σε πολλούς τομείς και φυσικά στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης».

Διαβάστε επίσης:

Χατζηδάκης: Έρχεται τριπλή αύξηση στις συντάξεις το 2023

Παπαδημητρίου: «Μητσοτάκης ή χάος είναι το δίλημμα των εκλογών» (videos)

Λαφαζάνης: «Με παρακολουθούσαν όταν ήμουν υπουργός Ενέργειας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:13